NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
NLR skuffet over Kulturkomiteen


(11 juni, 2015 - 05:52)

Styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Svein Larsen, kommenterer innstillingen fra Stortingets familie og kulturkomitè om stortingsmeldingen om lokalradioenes fremtid:

Komiteinnstillingen om digitaliseringen er en stor skuffelse for lokalradio. Det er storkoalisjonen med Høyre og AP som kjører gjennom denne saken uten at de er i stand til å argumentere for sitt syn. Jeg vet det det var uenighet i Aps fraksjon, men Arild Grande som har som sitt eneste mediepolitiske utgangspunkt at det kun er NRK som skal tas hensyn til vant fram.

De som støtter Norsk Lokalradioforbunds sitt syn er Fr.p og Kr.Fs Geir Bekkevold. Det er modig og redelig gjort av Fr.P at de ikke støtter sin egen regjering og står fast på de samme de samme standpunktene som de hadde i 2011. Det har avstedkommet en sur kommentar fra AP, men det er vel tross alt Stortinget som bestemmer. Det er gledelig og positivt med Bekkevold, men Kf.F. har alltid vært en venn av lokalradio og fulgte ikke Høyre og AP i denne saken. Det gjelder både bevilgninger og støtte til at storbyene kan få fortsette på FM.

Det mest spesielle i denne innstillingen er at Høyre går i mot at lokalradio skal få adgang til tunnelene i Norge. Det forteller at deres mediepolitikk i all fall på radio er bestemt av deres mediepolitiske talsmann som sitter i komiteen og mer ser seg selv som en representant for P4 enn som folkevalgt. Heldigvis er det ingen som følger Høyre i denne saken, men hvordan de i det hele tatt kan lage en slik merknad er utrolig og toppen av politisk dumskap. Jeg har lenge trodd at komiteleder Harberg var en fornuftig mann, men nå har han mistet sitt politiske gangsyn. Høyre var partiet som sloss for lokalradio og mot monopoler og fikk mye honnør for det med Langslet og Willoch. Nå er det blitt motsatt og de har forlatt alt de stod for tidligere. Det er syns, men en realitet.

Innstillingen er en overkjørsel av mindre norske aktører og det finnes tross alt internasjonale regler for slikt. Rigmor Aasrud som var statsråd var opptatt av at disse reglene skulle bli overholdt. Som nestleder i komiteen er hun ikke det lenger. Vi får komme tilbake til måten og formen dette skal reises på, men det får et etterspill.

Svein Larsen

 

 
Annonser