NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Nedjusterer forventninger


(12 juni, 2014 - 04:24)

I den reviderte prognosen justerer IRM forventningene ytterligere nedover for mediemarkedets utvikling for resten av 2014. For året som helhet beregnes markedet å gå tilbake med drøyt en prosent i forhold til foregående år. Omsetningen for 2014 blir da knapt 19,6 milliarder kroner. Nedjusteringen beror først og fremst på et svakt første kvartal samt negative signaler fra flere aktører i bransjen.

I mars bedømte IRM at veksten i medieinvesteringene skulle bli 0,8 prosent i forhold til foregående år. Men nå justeres forventningene kraftig nedover, og markedet forventes å gå tilbake med drøyt 1 prosent.

 

-       Selv om OL var et lokomotiv så ble det første kvartalet svakt og tapet ble 0,8 prosent i forhold til det første kvartalet i 2013.  Dette drar forventningene nedover for resten av året, kommenterer Madeleine Thor, daglig leder hos IRM. Signalene fra markedets aktører indikerer et tøft marked også i andre kvartal, og vår bedømming er at markedet ikke kommer til å gå i pluss i år, avslutter Thor.

 

Den store trenden på markedet, der de digitale alternativene står for den største delen av veksten består.  Det blir mobil, tablet, web-TV og søkeordsmarkedsføring som kommer til å vise solid vekst i 2014.

 

-       Strukturomvandlingen fortsetter og akselererer i 2014, konstaterer Madeleine Thor, det så vi tydelig i resultatet for første kvartal, og vi tror at den utvikling vil være representativ for resten av 2014.

 

 
Annonser