NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Mulig slukking av FM i Danmark


(16 oktober, 2012 - 10:16)

Medieavtale med mulig slukking av FM-båndet i Danmark. Regjeringspartiene i Danmark inngikk 9. oktober en avtale om mediepolitikken 2012-14 med samtlige av Folketingets partier unntatt Liberal Alliance.

Medieavtalen inneholder en rekke punkter om blant annet produktplassering, mindre detaljregulering av DR og friere valg av TV (se hele medieavtalen i lenke).

Avtalens punkt om utbygging av digital radio innebærer blant annet:

•FM-båndet slukkes ved utgangen av 2019, såfremt det medio 2018 kan konstateres at minimum 50 prosent av radiolyttingen, herunder også radiolytting i biler, skjer på digitale plattformer
•Det overlates dog til de ikke-kommersielle lokalradioer å selv bestemme hvordan de ønsker å bli distribuert etter dette tidspunkt (FM eller digitalt)
Se flere punkter om digital radio i Medieavtalen. Avtalen i Danmark innebærer at Danmark følger etter Norge i å fastsette endelig slukking av FM-båndet og å konkretisere kjøreplan for utvikling av digital radio. Avtalen innebærer at det er den tekniske standarden DAB+ som skal brukes i utviklingen av digital radio i Danmark.

 

 
Annonser