NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Medietilsynet savner fortsatt registrerte kringkastere


(5 september, 2013 - 04:00)

Alle kringkastere skal registrere seg hos Medietilsynet. Fristen for registrering var 1. september.  De som ikke er registrert, må gjøre dette så fort som mulig. Er du usikker på om du er en kringkaster? Ta kontakt med Medietilsynet.

– Våre to store utfordringer som tilsyn er å nå ut til alle som kringkaster, men også å formidle hvorfor registreringsplikten er relevant, sier Jan Anders Sæter i Medietilsynet.

– Registreringsplikten er ikke et byråkratisk grep for byråkratiets skyld. Kjernen er at kringkasteren selv ansvarliggjøres, at Medietilsynet skal kunne føre tilsyn og at folk skal få vite hvem som er ansvarlig for det de ser og hører.

Alle som kommer i kategorien kringkaster har et redaksjonelt ansvar. Dette betyr at utgiver står ansvarlig for det innholdet som sendes ut. Kringkasteren har også en plikt til å identifisere seg. Medietilsynet på sin side, er pliktig til å føre et register i følge kringkastingsforskriften, og med hensyn til meroffentlighet vil vi gjøre registeret tilgjengelig for alle.

– I løpet av høsten vil vi legge ut dette registeret på våre nettsider, slik at folk kan se hvem er kringkaster, og hvordan de kan kontaktes, sier Sæter. – Vi mangler fortsatt mange kringkastere, det vet vi, sier Sæter. – Flere kringkastere har registrert seg etter annonsering og redaksjonelle saker i fagmagasiner. Vi har også et godt samarbeid med blant andre Lokalradioforbundet, som hjelper oss med å formidle informasjon. Det er kringkasterne selv som plikter å registrere seg, samt melde om endringer.

Usikker på om du er kringkaster – og må registreres?
Mange har kontaktet Medietilsynet med spørsmål om de må registreres. Mest usikkerhet er det rundt spørsmålet om man er en kringkaster eller en bestillingstjeneste. Bestillingstjenester skal ikke registreres. For å avgjøre i hvilken kategori man faller er hovedregelen slik:

1: en bestillingstjeneste er en audiovisuell tjeneste hvor mottaker bestemmer avspillingstidspunkt

2: kringkasting er en audiovisuell tjeneste som spilles av samtidig til alle (mottaker kan IKKE bestemme tidspunktet)

For å registrere deg kan du fylle ut skjema ME-4004 – registrering av kringkasting. Registering vil ikke utløse andre rettigheter eller plikter enn hva som allerede følger av kringkastingsloven- og forskriften.

Les mer her.

 

 
Annonser