NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Må ut med millioner for å komme på DAB


(5 januar, 2016 - 11:05)

Radio Bø regner med investeringer på minst 2,5 millioner kroner for å få lokalradioen over på DAB. Investeringer vi må ta, mener styreleder. 

Radio Bø er en lokalradio som i dag konsesjon for å sende i Bø, Sortland, Andøy og Lødingen. For å dekke dette området har radioen nå 12 sendere på strategisk plasserte steder.

Dersom Radio Bø skal over på DAB må de ikke bare erstatte disse senderne, men de må også ha flere nye sendere. Ettersom den geografiske oppdelingen er annerledes for lokal DAB vil de ha behov for dekning i hele Lofoten, Vesterålen og i Ofoten.

Det kan koste Radio Bø rundt 2,5 millioner kroner i nyinvesteringer. Det opplyser styreleder Arne Osnes, som også sier at dette er et anslått minimumsbeløp. Han legger til at per i dag har Radio Bø en sunn økonomi gjennom radiobingo og reklameinntekter.

Osnes er ikke negativ til å dekke større områder, men er bekymret for økonomien i det hele: - - Radiosignalene ser ikke kommunegrensene. Vi har en betydelig lytterskare i Hadsel, Øksnes og litt i Lofoten. Det merker vi på hvem som spiller radiobingo med oss, sier Osnes til Vesterålen Online

Styrelederen mener at for å eksistere videre etter digitalomleggingen, har Radio Bø ikke noe valg. De må investere digitalt. Men først må det utredes hva en slik omlegging vil medføre for radioen, samt å vurdere ulike finansieringsløsninger.

- Men er vi ikke med den dagen FM-båndet slukkes, vil lokalradioene langsomt avvikles. Skal Radio Bø eksistere, må vi bygge ut til DAB, sier Osnes til Vesterålen Online

Han mener mulige løsninger er å søke om støtte og samarbeid med andre radioer. - Ja, vi prøver å finne ut hvem det er naturlig å spørre om støtte. Det er også naturlig å spørre de kommuner der vi har tenke å sende. Det er naturlig å snakke med Radio Melbu og Radio Øksnes, sier Osnes.

Les mer om dette i Vesterålen Online

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser