NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Lytterne og frivillige driver Radio Øst


(18 oktober, 2015 - 19:01)

Lytterne er mer enn villig til å bidra for å holde Radio Øst i gang. I løpet av bare en time kom det inn over 8000 kroner under årets høstaksjon. 

Radio Øst har vært på lufta fra Råde i Østfold i 1984. Det har vært en kamp gjennom 30 år for å få hjulene til å gå rundt. I fjor ble det et underskudd på en million kroner.

Største eier av Radio Øst er Region Øst av Norsk Luthersk Misjonssamband. - Det er tøft å drive lokalradio og da vi måtte legge ned det populære bingo-spillet, mistet vi en god inntektskilde, sier redaktør Sølvi Olimb.

- Vi har vel 10.000 faste lyttere hver uke og i løpet av en måned er om lag 17.000 lyttere innom og hører på enkeltprogrammer. Det er tydelig at mange bryr seg om Radio Øst, sier Olimb, til Demokraten.

Uten radiobingo har radioen måtte være kreative for å få inn inntekter til drift av radioen. Våraksjonen ga om lag 150.000 kroner og denne måneden er det høstaksjon. Radioen arrangerer også en vår- og høstbasar for å skaffe inntekter.

Da lokalavisa var på besøk var det ekteparet Kari og Gunnar Olsen som passer telefonen på frivillig basis. På den ene timen programmet varte, ga lytterne over 8.000 kroner.

- Det er så trivelig å kunne sitte her og ta imot så mange hyggelige telefoner fra rause mennesker.Kari har sitt eget radioprogram – «Variert middagsmeny» - og for oss er det en fin hobby å kunne hjelpe til her, forteller Gunnar Olsen til Demokraten

- Det er helt fantastisk hvor mye våre lyttere bidrar med for at hjulene skal gå rundt. Det samme må sies om våre 1.350 Radio Øst-venner, sier Olimb. - Radioen sender 24 timer i døgnet og uten den frivillige innsatsen og givergleden ville driften ha blitt vanskelig, sier redaktøren.

Les mer om dette på: Enestående frivillig innsats holder lokalradioen flytende

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no - Foto: Radio Øst

 

 
Annonser