NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Lokalradioer frykter kostbart DAB-nett


(19 juli, 2013 - 04:00)

Det kan bli en stor utgift for lokalradioer i mindre befolkede områder å gå over til DAB.

I dag koster det rundt 150.000 kroner å gå fra FM-båndet til DAB digitalradio. – Det er en økonomisk utfordring for oss, sier daglig leder i Radio Bø, Ted Ivar Paulsen til NRK Nordland.

Det digitale området til Radio Bø omfatter både Lofoten og Vesterålen. Det kan bli dyrt å bygge ut med DAB hvis de er alene om det.

– Jeg tror at når man går over på DAB og finner ut at det funker veldig bra, så kan FM bli oppfattet som gammeldags og utgått på dato, sier Ted Ivar Paulsen til NRK.

Mange lokalradioer kan fortsette på FM-bandet også etter 2017. Nøyaktig hvem som får fortsette skal komme frem av stortingsmeldingen som er ventet i 2015.

– Det er en utfordring for lokalradiobransjen at det sies at FM-båndet stenges fra 2017, for det gjør det ikke. Noen lokalradioer vil få mulighet til å forbli på FM-båndet og kommer til å forbli der, sier Tove Kristin Blomseth, styreleder i Norsk lokalradioforbund, til NRK.

– Publikum vil bli mer oppmerksom på DAB, og vil bli tvunget mer til å bruke det. Det vil kanskje føre til et større krav fra lytternes side til lokalradioene om å gå over til DAB eller ikke, forsetter Blomseth til NRK.

Les hele saken på NRK Nordland.

 

 
Annonser