NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Lokalradioene kan selv gjøre fotball-avtaler


(18 desember, 2015 - 09:00)

Den sentrale avtalen med Norges fotballforbund er utløpt og det er nå fritt frem for hver lokalradio å gjøre en avtale med den lokale klubben. 

Fotball er svært populært stoff på mange lokalradioer, men det er mange rettigheter å passe på. Tidligere har det vært en sentral avtale som ga og beskrev lokalradioer muligheter til å sende fra sine respektive lokale klubber.

Nå blir det ikke lenger noen sentral avtale, men hele prosessen gjøres enklere, forklarer fotballforbundet: -De siste sesongene har dette vært håndtert direkte mellom klubben og den aktuelle stasjonen, forteller Knut Kristvang i Norges fotballforbund.

- Klubbene har mulighet til å gjøre avtaler lokalt for sine kamper. De fleste også inkl lagets bortekamper dersom det er er ønskelig. Betingelsene for dette reguleres da i en avtale lokal, som klubben sender inn til oss, forteller Kristvang.

Det er dermed ingen standardavtale for lokalradio, men lokalradioen må selv avtale med den aktuelle klubben. Det kan nevnes at tidligere avtaler har latt lokalradioene ende fotballsendingen på radioen samtidig og uendret som lyd på stasjonens hjemmeside.

På den annen side var det ikke anledning til å legge ut tekst eller bilder fra kampene så lenge disse pågår, men at lyden fra radiosendingen kunne videreformidles.

En rekke lokalradioer har sendt og sender fotball. Vi kan nevne at Radio Alta har fulgt Alta IF tett med direktesendinger fra 1. divisjon. Elverumsradioen har fulgt Elverum fotball etter at de kom i Adecco-ligaen. Dette er bare noen eksempler, det er mange flere avtaler mellom lokalradio og lokal klubb.

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser