NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Lokalradio og valg 2015: Vestlandet og Nord-Norge


(9 september, 2015 - 10:23)

Studentradioen i Bergen er en av mange radioer som satser på årets lokalvalg. Vi ser nærmere på den politiske dekningen i lokalradionorge. 

Med bare få dager igjen til kommunens og fylkets politiske fremtid skal bestemmes, setter mange lokalradioer inn et ekstra gir i dekningen av den politiske debatten. Noen radioer er nøytrale overvåkere, mens andre arrangerer egne debatter. Andre steder er ikke det med nøytralitet helt enkelt.

I Studentradioen i Bergen er det nyhetsredaksjonen som har ansvaret for den politiske dekningen. - Nyhetsmagasinet vårt Nyhetsuka vil i uke 36 dedikere fredagens sending til valget, og ha en temasending på det hele. Her vil vi ha med intervjuer, gjester, reportasjer, kommentarer, enqueter etc, forteller nyhetsredaktør Oda Ølstadløkken

Radio Luster arrangerer sin egen politiske debatt førstkommende fredag. - Siste fredagen før valet er alle partia invitert til paneldebatt. Denne vert arrangert på det lokale hotellet her, Gaupnetunet. Denne startar kl 18.00 og blir sendt direkte på Radio Luster og med publikum i salen, forteller Finn Skare.

I tillegg til dette har Radio Luster presentert alle kandidatene: - Radio Luster inviterar alle toppkandidatane på kommunevallistene til studio for ein 10 minuttars samtale der me presenterer dei som person. Deretter får dei 3 minuttar til ein appell avsluttande med ein ynskjemelodi, forteller Skare til lokalradio.no.

Ikke alle lokalradioer er helt nøytrale i sin dekning av valget, skal vi tro et leserinnlegg i Journalisten. "Ved årets kommunevalg på Røst er det to lister. Ordførerkandidatene er nåværende ordfører Tor-Arne Andreassen (Ap) og Rune Ellingsen (uavhengig). Styret i Radio Røst består av daglig leder og styreleder Arnfinn Ellingsen (far til Rune Ellingsen), styrenestleder Tor-Arne Andreassen, styremedlemmene Tom-Ragnar Pedersen (på Arbeiderpartiets fylkesliste frem til 2015) og Tove Andreassen (kona til Tor-Arne Andreassen). Tove Andreassen fungerer også som ansvarlig redaktør og produsent i Radio Røst.", skriver Lise Lotte Henriksen, i Itromsø, som ble invitert til å lede en politisk debatt på Radio Røst.

"Rett før helga krevde Radio Røst at styremedlem og tidligere Ap-fylkespolitiker Pedersen skulle lede debatten. Om ikke annet kunne Pedersen og jeg lede debatten sammen. Det vil si to debattledere på to debattdeltakere, hvor den ene ikke bare er tidligere Arbeiderparti-mann, men også far til en på lista til Ap-ordfører Andreassen."

¨

Mer av dette innlegget kan du leser på Journalisten.no

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser