NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Lokalradio og valg 2015: Radio Rjukan


(2 september, 2015 - 11:02)

Radio Rjukan er en av lokalradioene som satser hardt på lokalvalget, og starter i dag opp med daglige utspørringer av partiene som stiller til valg i hjemkommunen Tinn. 

Siden valget i 1987 har Radio Rjukan annethvert år fulgt valgene i Norge, men det er først og fremst lokalvalgene som får fokus. - Den lokale partiutspørringa på Radio Rjukan har stor oppmerksomhet fra lokalbefolkningen, og har også en avgjørende finger med i spillet når man gjør sitt valg av parti i stemmelokalet, mener redaktør Ole Jon Tveito.

- Folk vil gjerne høre hvem de stemmer på, og hvilke meninger de egentlig har. Å si noe over eteren i en utspørring, der du grilles over svak varme, forteller mye om både parti og politiske standpunkter, sier Tveito, som selv inntar stolen som grill-mester.

Det blir bare seks utspørringer i år, etter at FrP og KrF pa grunn av den mye omtalte sykehussaken valgte å oppløse lokallagene, og ikke stiller liste. Utspørringen starter onsdag 2. september med nykommeren Miljøpartiet De Grønne.

Deretter kommer Høyre, Arbeiderpatiet, Venstre, SV, Senterpartiet på rekke og rad. Torsdag i neste uke blir det også listetoppdebatt på Rjukan Bibliotek, som også sendes på Radio Rjukan. Både utspørringer og debatter vil bli sendt flere ganger i reprise, slik at alle kan få det med seg. 

- Opp igjennom åra har vi opplevd store omveltninger nesten fra lokalvalg til lokalvalg etter at lokalradioen kom med i bildet. Før det var det traust og fast oppslutning om partiene, forteller Tveito. - Det henger nok sammen både med samfunnsendringfer og at partilojaliteten har forvitret i større grad, men jeg ser ikke bort fra at i alle fall ordførerkandidater har kommet styrket ut av å være mye representert på eteren, mener redaktøren og grillmesteren.

- Øystein Dahle (Tverrpolitisk liste), Olav Ulleren (Sp), Berit Stormoen og Steinar Bergsland (Høyre), Erik Haatvedt (Ap) har alle blitt ordførere etter å ha opplevd politiske ras, og etter god tilbakemelding om hvordan de fremstod på direkten og på lufta på radio, sier Tveito. 

- Årets valgkamp er den mest spennende på årtier. FrP og KrF er borte, mens De Grønne er nye. Høyre og Ap har opplevd tillitssvikt som følge av sykehussaken, og SP og SV kan komme styret ut som følge av samme sak. Det er fire ordførerkandidater, som alle har sterk posisjon. det blir spennende, sier Tveito, som tror at enda mindre er avgjort på forhånd enn før.

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no. Bildet er fra et tidligere politisk arrangement i Tinn/ Foto: Radio Rjukan

Lokalradio.no vil gjerne høre fra lokalradioer over hele landet om hvordan dere dekker årets valg. Send info, kort eller langt, til post@radionytt.no eller post@lokalradio.no

 

 
Annonser