NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Lokalradio og valg 2015: Østlandet


(31 august, 2015 - 12:57)

Flere lokalradioer har bred dekning av valget 2015, blant annet på Østlandet. To slike radioer er Radio Hallingdal og Radio Kongsvinger. 

Det er klart for et spennende kommunestyre og fylkestingsvalg i september, og dette dekkes bredt av mange lokalradioer. Radio Kongsvinger er blant de som setter inn mye ressurser på årets valg: 

- Vi i Radio Kongsvinger har fått tildelt midler fra medietilsynet for å dekke årets kommune og fylkestingsvalg. I den forbindelse kommer vi til å ha folk tilstede i opptellingslokalene i Kongsvinger Kommune, og de omliggende kommunene, forteller Pål-Erik Berntsen, ansvarlig Redaktør til lokalradio.no.

- Vi vil også ha et valgstudio der tallene blir kommentert og diskutert. I løpet av kvelden håper vi også å få de mest sentrale lokal-aktørene i tale, for å snakke om hvorfor det gikk slik. (Vinnere og tapere.), forteller Berntsen.

- Fram mot selve valgdagen vil vi i samarbeid med lokalavisa Glåmdalen, overføre en rekke debatter, og starter med ordførerduell mellom utfordrer Sjur Strand (AP) og sittende ordfører Øystein Østgaard (H), avslutter Berntsen

Radio Hallingdal er en annen lokalradio som satser stort på å dekke valget i sitt område: - Radio Hallingdal dekker valget ved å ha sendingar med utspørring av alle fyrstekandidatane i dei 6 kommunane i Hallingdal, forteller Knud Medhus i Radio Hallingdal.

- Her blir det lyttarkontakt gjennom at dei ringer inn spørsmål under sending, sender dei på Sms eller dei har sendt oss spørsmåla på førehand, forteller Medhus til lokalradio.no.

- Valgnatta her vi medarbeidarar i kommunane som gjer intervju og kommentarar og me har folk i studio for kommentar. Valgnattsendinga blir ei samarbeid med lokalavisa Hallingdølen der me blant anna har felles partileiardebatt kl 24 og ein time, avslutter Medhus

Hva gjør din lokalradio med valget? Vi vil gjerne høre hva som skjer i ditt område, send en epost til post@radionytt.no eller post@lokalradio.no

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser