NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Kontrollerer ikke lenger lokalradio


(22 juni, 2015 - 09:55)

Medietilsynet får kritikk for manglende kontroll med lokalradio, fra lokalradio. Mener det er lytterne som taper. 

– Myndighetene har sviktet, sier Vigleik Brekke. tidligere redaktør i Kystradioen i Bergen. Han er nå styremedlem i radioen. Bakgrunnen er at var en kamp om FM-konsesjonene i 2009 og da tapte blant annet den lokalt forankrede Kystradioen kampen om allmennkonsesjon i Bergen. Konsesjonene på FM gjelder for årene 2010 til 2016. 

De store kommersielle mediehusene som stort sett vant kampen lovte gull og grønne skoger med lokalt innhold, mener Brekke, som nå stiller spørsmålstegn ved om disse forpliktelsene blir fulgt opp. Samtidig har myndighetene omtrent sluttet å føre kontroll med om konsesjonsforpliktelsene oppfylles.

– Det er først og fremst et problem for lytterne at Medietilsynet har sviktet. Nå har de ingen garanti for at det blir produsert nok lokalt innhold. Dessuten er de manglende kontrollene urettferdig overfor de radioene som mistet konsesjonene sine for seks år siden, sier Vigleik Brekke i et intervju med NRK.

Kystradioen er en kristen lokalradio for Bergen og Hordaland, eid av Kristen Riksradio. Etter 2010 måtte stab og sendetid reduseres, fordi andre lovte mer lokalt innhold.

Medietilsynet er ikke enig i kritikken: – På tross av manglende kontroller mener jeg vi ikke har sviktet, sier konsesjonsdirektør i Medietilsynet, Gudbrand Guthus.

– Formelle kontroller er jo bare en liten del av det hele. Mye av det vi gjør er å drive dialog med radioene og veilede dem. Dette er jo en ansvarlig bransje så vi har tillit til at de sender det de skal når det gjelder innhold, sier Guthus til NRK.

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no Foto: Kystradioen

 

 
Annonser