NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Novafest2014

Knapper, glansbilder og billig øl


(28 mai, 2015 - 15:25)

Årets utgave av Radio Novas egen festival, Novafest, går av stabelen denne helga.

- Vi har ikke så mye penger, men vi har desto mer engasjement. Vi vil skape en sjarmerende og ekte festivalopplevelse, forklarer Kaja Kirsebom, én av årets to festivalsjefer.

Siden 1990 har Radio Nova arrangert festival for vårglade Oslo-borgere. Novafest har hatt mange ulike former siden oppstarten, og i løpet av sine 25 år har festivalen presentert store artister og grupper som Turboneger, Motorpsycho og The White Stripes - gjerne litt før deres store gjennombrudd. Slik blir det også i år, sier Kirsebom.

- Radio Nova er kjent for å fange opp god, ny musikk før resten av bransjen. Vi har plukket ut spennende artister som er på vei opp og som vi har genuin tro på, og vil presentere et bredt spekter av det som bobler i musikk-Norge.

Festivalen er blitt arrangert på mange ulike - og uventede - steder gjennom årene. De første festivalene på nittitallet fant gjerne sted i dunkle lagerhaller og denslags; alternative steder som passet en alternativ festival, arrangert av en alternative radiokanal. Fjorårets festival foregikk blant annet i en privat villa på Frogner, og i år blir det aktivitet på Mono, på plenen ved Kulturkirken og i Festsalen, et litt bortgjemt lokale på Hammersborg.

- Vi vil bruke byrommet og skape variasjon, og derfor velger vi ikke vi de mest typiske stedene. Vi ønsker å skape en levende festival og bryte med noen grenser - for eksempel har Festsalen en viss gymsal-følelse, men vi skal gjøre det til en kul klubb, forklarer Kirsebom.

Radio Nova holder vanligvis til på Majorstua, og er Norges eldste ikke-kristne lokalradio, som har holdt det gående siden 16. mars 1982. De frivillige som produserer innholdet er for det meste studenter, men festivalen er åpen for alle, uansett hvor lenge det måtte være siden de satte sine føtter i et eksamenslokale.

- Vi vil samle hele Oslo! Alle typer mennesker i alle aldere er velkomne, forsikrer festivalsjefen.

På Novafest sin Facebook-side går arrangørene så langt at de garanterer Norges billigste festival-øl. Hva blir så prisen?

- Den er ikke fastsatt ennå, for vi må regne litt mer på det, men vi satser på mellom førti og femti kroner på lørdagen. Vi vil gi folk mye moro for en vennlig sum, lokker Kaja Kirsebom.

Vil man oppleve årets festival, finnes mer informasjon her.

Skrevet av Synne H. Rustad. Foto: Synne H. Rustad.

 

 
Annonser