NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Kliner til med bedre FM-nett


(13 oktober, 2015 - 10:05)

De fleste lokalradioene skal fortsette på FM også etter den planlagte slukkingen av riksradio i 2017. Radio Kongsvinger har derfor satt i gang oppgradering av sitt fm-nett. 

– Dette er en stor dag både for meg og for alle som jobber i Radio Kongsvinger, sier Pål-Erik Berntsen etter at ny sender er montert på Holtberget.

Den nye senderen er mer enn dobbelt så kraftig som den gamle og vil gi bedre dekning i store deler av konsesjonsområdet. – Vi har tidligere hatt litt problemer i Kongsvinger sentrum, men dette håper vi forsvinner nå, sier Berntsen til lokalavisa Glåmdalen

Også i Nord-Odal skal en ny sender monteres i løpet av noen uker, på Prestberget på Sand på frekvensen 104,4. – Når dette er gjort vil vi ha sendere og frekvenser i alle de fire kommunene vi har konsesjon til å drive i, forteller Berntsen.

Selv om Radio Kongsvinger nå oppgraderer sitt fm-nett har de ikke glemt DAB: – Vi har avtale ut 2021, men vi har selvsagt som mål å komme på DAB så fort som mulig, sier Berntsen til lokalavisa.

Radio Kongsvinger en lokalradio for Kongsvinger, Eidskog, Nord-Odal og Sør-Odal. De har foreløpig tre frekvenser, 100,8; 102,7 og og 105,6. Radioen har sendinger hver dag fra kl. 06 til 18.

Radio Kongsvingerer markerte sitt 30-års jubileum i fjor. Prøvesendingene var i gang allerede i slutten av april 1984. Radio Kongsvinger var første lokalradio i Norge med radiobingo og hadde første bingosending 12. januar 1986.

Det er fortsatt Glåmdal lyd- og bildeforening som sammen med avisen Glåmdalen driver lokalradioen. Nå er også Bjørn Martin Brandett og Radiodrift AS kommet inn som eiere og før nevnte Berntsen har en liten aksjepost. I begynnelsen sendte Radio Kongsvinger bare i helgene og avviklet også sendingene for den kristne Radio Glåmdal en kort periode. Sistnevnte ble nedlagt sommeren 2007.

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser