NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
"Ja takk, begge deler"


(24 mai, 2013 - 14:15)

Styreleder Tove Bomseth i Norsk lokalradioforbund presiserte forbundets syn på ny og gammel teknologi i sin åpningstale ved Landskonferansen i Trondheim.

- Kjære radiovenner!

- Velkommen til Norsk lokalradioforbunds Landskonferanse 2013. Siden vi møttes i Langesund i fjor, har det skjedd en del innenfor vår bransje.
Det største og viktigste er utlysning og tildeling av prøvekonsesjoner for DAB innenfor den såkalte lokalradioblokka. Det var mange søkere i prosessen, og det ble etter endt behandling tildelt konsesjon i 16 av de 37 områdene.
Jeg håper at den lærdommen og de erfaringene som de som har fått konsesjon tilegner seg i denne prosessen fremover, blir delt med alle oss andre OG at alle lykkes med sine prosjekter.

Det hersker fortsatt en viss skepsis innenfor deler av lokalradioverdenen til DAB. Men – vi registrerer at den store redselen for DAB og digitalisering er i ferd med å slippe taket, for så å bli erstattet av ett behov for kunnskap.
Styret i Norsk Lokalradioforbund vil gjøre sitt ytterste for å dekke kunnskapsbehovet hos våre medlemmer. Vi har ett tett og godt samarbeid med Medietilsynet og Digitalradio Norge, ett samarbeid som vi vil bestrebe oss på skal fortsette og være godt i uoverskuelig framtid.

Det har vært sådd tvil om Norsk lokalradioforbunds innstilling til digitalisering av lokalradio. La meg med hånden på hjertet si følgende:
Norsk Lokalradioforbund er  FOR digitalisering.
La det ikke herske tvil om det! For alle de av våre medlemmer som ønsker å gå over til digital plattform, lover vi å sørge for å yte maksimalt for å sikre gode og likeverdige rammevilkår som radiobransjen ellers.
Lokalradioforbundet er FOR digitalisering.

Dette hindrer oss likevel ikke i å si at vi er FOR FM-distribusjon. For Norsk lokalradioforbund er det Ole Brum-uttrykket «Ja takk – begge deler», som gjelder. For de av våre medlemmer som ønsker å fortsette sin distribusjon på FM-båndet lover vi at Forbundet skal være behjelpelig og yte maksimalt for å sikre gode rammevilkår også for disse.
Det viktigste for oss er å sikre mangfoldet innenfor radioverdenene uavhengig av distribusjonsmåte.  Vi vil jobbe for at alle våre medlemsradioer ender opp der de får best mulig resultat, og de beste mulighetene til å utnytte sine ressurser.
La det være skrevet i stein.

Velkommen til Landskonferansen 2013, folkens.
La helga bli fylt av gode øyeblikk, gode samtaler og mye latter og glede.
La det bli utvekslet masse kunnskap og erfaring. La oss skape gode minner oss imellom som gjør oss tryggere på hverandre, og som gjør oss best mulig rustet til å stå sammen i kampen for å sikre radiomangfoldet.

God helg!
 

 

 
Annonser