NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Jærradiogruppen satser digitalt


(2 juni, 2015 - 11:44)

Nå kan det bli mer lokal DAB på Vestlandet. Jærradiogruppen har søkt om anleggskonsesjon i tre av sine områder. 

Jærradioen, Radio Atlantic og Radio Ålesund har lagt inn søknader om frekvenstillatelser og anleggskonsesjoner til prøvedrift i lokalradioblokka i region 15 (Jæren/Dalane), 16 (Ryfylke) og 23 (Sunnmøre). Det opplyser Medietilsynet til Lokalradio.no. Det har vært kjent at noen hadde søkt, men hvem ble først offentliggjort nå. 

Felles for alle de tre søkerne er at de tilhører Jærradiogruppen, som også har flere lokalradioer i sin portefølje, blant annet Radio Sandnes, Radio Grenland og Radio Tønsberg. Ifølge forslaget til Stortingsmelding om lokalradio er Radio Sandnes en av stasjonene som tvinges av lufta mot eiernes vilje i forbindelse med overgangen til DAB i 2017. 

"Vi ønsker å tilegne oss kunnskap og erfaringer med DAB-teknologien med tanke på en digital overgang", skriver stasjonene i sine søknader. Alle tre radioer påpeker at de har i dag teknisk konsesjon for FM-nett og innehar dermed den nødvendige tekniske kompetansen til opprettelse og drift av senderanlegg for DAB. 

Lokalregion 15 (Jæren/Dalane) omfatter kommunene Gjesdal, Time, Hå, Bjerkreim, Eigersund, Lund, Sokndal og Klepp. 

Lokalregion 16 (Ryfylke) omfatter kommunene Kvitsøy, Rennesøy, Strand, Hjelmeland, Randaberg, Stavanger, Sandnes, Sola, Sauda, Suldal, Finnøy og Forsand. 

Lokalregion 23 (Sunnmøre) omfatter kommunene Haram, Giske, Ålesund, Skodje, Sula, Ørskog, Herøy, Hareid, Ulstein, Sykkylven, Stordal, Sande, Ørsta, Norddal, Vanylven, Stranda og Volda. 

Konsesjonen gjelder i en prøveperiode fram til og med 31. desember 2016. Alle investeringer gjøres for konsesjonærens og hans avtaleparters egen regning og risiko. Det vil bli en ny utlysning med ordinær tildeling av konsesjoner før utløpet av prøveperioden. Konsesjonen innebærer ingen fortrinn mot den kommende konsesjonsperioden. Det vil ikke bli stilt dekningskrav i konsesjonsvilkårene for denne prøveperioden.

Ifølge regelverket må også andre interesserte parter gis mulighet til å søke om anleggskonsesjon i disse tre regionene, fristen for dette gikk ut i forrige uke, men Medietilsynet har ikke opplyst om det faktisk er konkurrende søknader. I lokalregioner hvor Nkom og Medietilsynet ikke mottar konkurrerende søknader innen fristen, vil frekvenstillatelse og anleggskonsesjon med varighet til 31. desember 2016 tildeles søker. 

For å sikre at eventuell overskuddsetterspørsel etter frekvensene og anleggskonsesjonene er reell, vil Nkom og Medietilsynet kreve at søker stiller en ubetinget og ugjenkallelig bankgaranti på 50 000 – femti tusen – kroner for hver lokalregion søknaden omfatter. 

Jærradiogruppen er ikke de eneste lokalradioaktørene som satser digitalt, Radiodrift As satser stort i Hedmark, les mer på linken nedenfor: 

SATSER PÅ DAB I INNLANDET

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser