NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Innklager villedende DAB-reklame


(2 mai, 2014 - 04:00)

Redaktør i Radio Rjukan, Ole Jon Tveito har klaget Volkswagens Nettreklame for DAB i sine biler inn for Forbrukerombudet fordi bilimportøren driver villedende reklame.

- Dette er nok først og fremst fordi de selv er villedet av Digitalradio Norges offensive propaganda, men skal man reklamere med noe, så må man sørge for at det er korrekt, sier Tveito til NLR som ble eitrandes forbanna på nettreklamen, og har snakket med flere andre som har reagert likedan.

Nettannonsen til Norges største bilimportør, VW, er en klikkeannonse i de største webmedier, der  du kan trykke på hvordan radio høres ut i 1. januar 2017.
På knappen for DAB+ hører du liflig rock, mens på knappen for FM er det dørgende stille.
- Det er helt feil at FM-båndet er stille i 2017, for selv om riksmedier og andre har begynt å sende på DAB+ ligger det ingen som helst garanti for at FM nettet er slukket. det er ikke bestemt, sier Tveito, som ser det som en trussel at feilaktig markedsføring skremmer folk vekk fra lokalradio og virker konkurransevridende på radiolyttingen.

- Vi står overfor enorme krefter som ønsker å utkonkurrere alle små lokalradioer, når P4 og NRK banker på med DAB-reklame i alle medier, og får firmaer på limpinnen.
Inntil for kort tid siden var DAB+ ekstrautstyr hos VW, men nå er de lurt til å skifte totalt, sier Tveito.

- De som ikke mener at DAB+ er framtida, men internettdistribusjon er mange, men de har ikke samme markedsføringsmaskina eller gratis markedsføringskanal for å få fram sitt konkurransevridende budskap, fortsetter han.

Forbrukerombudet har registrert klagen, men avventer om det er flere klager som kommer før de velger å prioritere saken blant mange brudd på markedsføringsloven.

- Det er bare å klage dem inn. De får sette seg inn i saken før de annonserer, sier Tveito, som heller ikke er fremmed for å trekke inn konkurransetilsynet i saken om innføring av DAB+ i Norge.

Jurist Mats Bjønnes hos ombudet har svart med å takke for henvendelsen og sier at problemstilligen ikke omfattes av de problemstillinger Forbrukerombudet har planlagt å følge opp i 2014, og sier at de etter en nærmere vurdering ikke velger å ta denne saken til behandling nå.

 

 
Annonser