NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Foto: Peter Van den Bossche

Ingen radiogudstjeneste med kvinnelig prest og homofile tilhørere


(29 mai, 2015 - 15:42)

Radio DSF vil ikke sende radiogudstjeneste som vanlig på søndag, fordi presten er en kvinne og Sámpi Pride er invitert.

Denne helga går andre utgave av Sápmi Pride, festivalen for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner i Sameland, av stabelen i Karasjok. På programmet står blant annet konserter, motevisning og parade, samt en gudstjeneste i Karasjok kirke søndag 31. mai.

- Det er klart vi venter reaksjoner på dette, sa Mette Anti Gaup, leder for meninghetsrådet i Karasjok, til Ávvir da de åpnet dørene for de homofile.

Radio DSF reagerer altså med å sløyfe radiosending fra gudstjenesten denne søndagen.

I tillegg til at de homofile festivaldeltagerne er invitert, vil presten være en kvinne. Det faller heller ikke i god jord hos den kristne lokalradioen.

- Vi har alltid hatt en restriktiv holdning til bruk av kvinnelige prester, uttaler Richard Skollevoll til NRK. Han er administrasjonsmedarbeider i Norsk Samemisjon, som eier og driver Radio DSF.

- Vi ønsker ikke å stå inne for en sånn type teologi som kirken gjør. Samemisjonen tar også avstand fra at likekjønnede kan gifte seg.

NRK Sámpi har diskutert å sende gudstjenesten for å gi lokalfolkningen et tilbud, men de har også besluttet at de ikke vil sende den, melder NRK.

Dermed må de kristne i lokalmiljøet klare seg uten radiogudstjeneste denne helga. Det synes biskop i Nord-Hålogaland, Olav Øygard, at er veldig trist.

- Jeg skjønner ikke at det skal være grunn til ikke å sende gudstjenesten. Samtidig må Samemisjonen selv bestemme hva de sender i sin lokaladio, sier biskopen til rikskringkastingen.

Radio DSF er lokalradioen for Karasjok, Kautokeino, Tana, Porsanger, Nesseby og Vadsø. Kanalen har studio i Karasjok og sender både på norsk og samisk.

Skrevet av Synne H. Rustad. Foto: Peter Van den Bossche

 

 
Annonser