NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Ingen løfter om slukkeplan for FM


(22 oktober, 2014 - 09:46)

SBS Radio Norge AS  stilte krav ved konsesjonstildelingen for riksdekkende radio om at lokalradio skulle stenges i storbyene.

SBS Radio Norge AS skrev til departementet at de forutsetter, ved sin aksept av konsesjonstildelingen for DAB, og derigjennom det betydelige økonomiske ansvaret for følger med forpliktelsen til  bidra til utbyggingen av DAB-nettet, at den slukkeplan som er angitt for FM i Stortingsmelding 8 (2010-2011) følges, og at det ikke opprettholdes større lokalradioer i samme marked som Radio Norge og P4 som konkurrerer om de samme annonseinntektene som skal finansiere DAB-utbyggingen. Forutsetningen innebærer at konsesjonen eventuelt kunne tilbakeleveres i løpet av konsesjonsperioden uten at det medfører og at plikter og rettigheter opphører.

Departementet har bekreftet at konsesjonen eventuelt kan tilbakeleveres og at dette medfører at rettigheter og forpliktelser opphører. Imidlertid skriver departementet at de ikke gir noen løfter eller tilsagn om den nærmere gjennomføringen av slukkeplanen for lokalradiosektoren.

 

 
Annonser