NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
I studio: Nea Radio


(10 november, 2015 - 11:14)

Nea Radio har imponerende lyttertall og har flere studioer. Lokalradio.no fikk lov til å komme på besøk i hovedstudioet i Selbu. 

Ettersom Midt-Norsk lokalradiokonferanse ble avholdt på samme sted måtte vi jo innom Nea Radio for å sjekke forholdene. Hovedkontoret ligger på Selbu i Sør-Trøndelag og det var også her historien om Nea Radio startet i sin tid. Nea er forøvrig elva som renner gjennom store deler av konsesjonsområdet. Nea Radio startet som skoleradio i 1985 og ble formellt stiftet i 1986. 

Nå var det ikke direktesendinger denne helgen, og de fleste medarbeiderne var med på konferansen. Derfor får man bare se for seg at i disse lokalene jobber det til daglig 5 medarbeidere. I tillegg kommer et kontor på Røros med to medarbeidere og et kontor i Holtålen. Nea Radio dekker Selbu, Tydal, Røros og Holtålen. 

Nea Radio har et unikt samarbeid med NRK, som gjør at lytterne til lokalradioen også får med seg distriktssendingene og nyhetene i NRK P1. Men, radioen har også en rekke egne sendinger og har til og med lokale nyheter der området splittes ytterligere opp, slik at sendingene blir ultralokale. Modellen har vært populær blant lytterne og gitt Nea en topp helt i toppen av lista over landets mest populære lokalradioer, målt i oppslutning i eget område. 

Modellen har også gitt god økonomi. Nea Radio kan vise til svært gode tall i 2014 og styrelederen sa under bordet at det ser ut til å bli like bra i år. Vi snakker om overskudd som nærmer seg en million kroner, men dette skal vi komme tilbake til i en senere sak. 

Lokalradio.no takker for besøket

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser