NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
I Radio Nordkapp i 25 år


(2 november, 2012 - 08:45)

I går var det 25 år siden Raymond Elde ble ansatt i Radio Nordkapp. Elde ble ansatt i radioen 1. november 1987 etter å ha jobbet som frivillig i ett halv år.
 

Da Elde begynte i radioen for 25 år siden var det ingen ansatte i dag er tre ansatte ved redaksjonen i Honningsvåg.

Radio Nordkapp er en bygderadio som har sin hovedinntekt fra bingo og reklame. Radio Nordkapp hadde sin første sending 8. mars 1985.

- Det har vært en spennende tid med mange utfordringer. Den største utfordringen har vært økonomi, Aldri bruk mer enn du tjener har vært leveregel nummer en, sier krigkastningssjæf, Raymond Elde.
- Det å begrense seg har vært viktig for å holde stabil bemanning. Vi har ikke lansert nye tilbud uten at vi har vært sikker på at vi kunne gjennomføre det, sier Elde.

Limet i lokalsamfunnet
- Radio Nordkapp har alltid hatt stor støtte i lokalsamfunnet, det har gjort det givende å holde på i alle disse årene. Spesielt har det vært viktig å stille opp når lokalsamfunnet trengte deg. Beredskapsradio ved uvær, strømbrudd og vannlaus har ført til en unik posisjon i lokalsamfunnet, sier Elde.

Sendernett
Radio Nordkapp har store utfordringer med å holde liv i alle sendere og omformere.
--Vi holder til ”på nordpolen”, og det fører til at utstyret må være robust og tåle tre vinterstormer på en uke. Her har lokale helter i styret og lokalsamfunnet satt sin ære inn på at alt skal virke – alltid. Så det er flere som setter lokalradio høyt, sier Elde.

Nasjonal dimensjon
For Radio Nordkapp har det vært viktig å være synlig også på nasjonalt nivå. Radioen har deltatt på møter og konferanser i regi av lokalradioforbundet og andre i bransjen, Det har også vært viktig å holde kontakten med regjering og storting slik at politikerne vet hva lokalradioene sliter med.
- Som mange andre i bransjen har jeg følt at jeg har drevet konstant voksenopplæring for de som skal vedta våre rammevilkår. Mange ganger har man vært overrasket over hvor lite politikerne kan om vår bransje, sier Elde.

Framtiden
Radio Nordkapp har bygd opp en internettside som alle med tilknytning til Nordkapp har som startside.
- Vi legger ut lokale nyheter på internett hele døgnet og fører til at man hele tiden tenker nyheter, sier Elde.
- Framtiden er spennende, ikke minst debatten om FM, DAB. Slik det ser ut i dag blir Radio Nordkapp på FM og internett i framtiden. Men hva de neste 25 årene vil gi vet ingen – heldigvis, sier Elde.
 

 

 
Annonser