NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Hvilken radio er størst hvor?


(12 mai, 2015 - 11:55)

Lokalradio er først og fremst lokal. Derfor har vi sett nærmere på noen av landets største byer for å se hvordan den innbyrdes konkurransen er. Hvem som er størst varierer sterkt fra by til by. 

Radio 1 Bergen er fortsatt størst i Bergen, men bare såvidt. Det kommer fram i lyttertall for første kvartal, utarbeidet av TNS Gallup for Norsk Lokalradioforbund. Radio 1 har en daglig oppslutning på 8 % i Vestlandets hovedstad, P5 har 7 %, mens Energy har 6 %. Radio Rock er måtelig populær med 4 % oppslutning. 

Rock er tydeligvis stort i Trøndelag. I Trondheim er Radio Rock den største lokalradioen, sammen med Energy. Begge to har en daglig oppslutning på 7 %. Radio Metro er tredje størst i Trønderhovedstaden med 5 %. P5 Trondheim har 4 %, mens Radio 1 Trondheim bare har 3 %. P7 Klem  har 1 % daglig oppslutning.

I Stavanger er det Energy som råder grunnen, med en daglig oppslutning på 7 % i første kvartal. P5 Stavanger har 5 %, mens Radio 1 har bare 3 %. Jærradioen, Radio Sandnes og Radio Atlantic får alle målt 1 % i Oljehovedstaden, til tross for at de sender utenfor byområdet.  

I Haugesund er det uten tvil Radio 102 som regjerer. Med en daglig oppslutning på 23 % gjør de det sterkest av byradioene, målt i oppslutning i eget område. Radio Haugaland ligger et godt stykke bak, med 10 %.

I Kristiansand er det Energy som er størst på daglytting, med 9 % daglig oppslutning i første kvartal. Radio Sør har 5 % daglige lyttere i landets sørligste by. Men, ser man på tallene pr. måned er det Radio Sør som er størst. 

I Drammen er det Energy som er største kanal med 8 % daglig oppslutning, med Radio Metro på 5 %. Interessant nok er det Metro som er størst i dette området hvis man ser på månedslyttingen. 

I Tromsø er det Radio Tromsø som innehar førsteplassen, med en daglig oppslutning på 7 %, med Energy et godt stykke bak på 3 %

Dette er et utdrag fra byer der det er mer enn en lokalradio. 

Skrevet av Kyrre Dahl 

 

 
Annonser