NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
HD RADIO SENDINGER STARTET I NORGE


(5 september, 2014 - 11:45)

Norsk lokalradioforbunds tekniske utvalg har gjennomført en suksessfull test av heldigitale HD Radio sendinger i Norge.

Gjennom en midlertidig testtillatelse som innehas av Radio Nero AS, har man med bistand fra utvikleren av HD Radio iBiquity Digital Coorperation og senderprodusenten Nautel, startet testsendingene i midten av juni 2014. Den første fasen av testen inkluderer mange av tilleggstjenestene som leveres med HD Radio slik som program info, ekstra lydkanaler med HD2/HD3 og den visuelle tjenesten for musikkinformasjon, bedre kjent som «artist experience». Testen vil fortsette frem til 31. desember 2014.

Det ble gjennomført omfattende felttester av iBiquity Digital sommeren 2014. Resultatene viser enormt gode dekningsegenskaper med signalet. Med bare en enkel sender i Oslo, dekket man et område fra Gjelleråsen til Liertoppen og fra Tusenfryd til Lommedalen – uten utfall.

Eivind Engberg, leder av teknisk utvalg forklarer:
HD Radio gir kringkasteren en kostnadseffektiv og enkel løsning for best mulig lytteropplevelse.  HD Radio er i bruk en rekke steder i både Amerika og Europa, og det finnes mottakertilgjengelighet. HD Radio vil være den foretrukne standarden for digitalradio på FM båndet i Norge.

Svein Larsen, Styreleder i Norsk lokalradioforbund mener det er interessant med slike tester: - Dette viser at det finnes et stort utvalg av digitale systemer for multiplattform radio. Det kan derfor vurderes som en god løsning for lokalradio.

Visepresident for internasjonal utvikling, Erik Hjelm fra iBiquity Digital Corporation utdyper:

-Vi er veldig glade for den suksessfulle testen i Oslo. Teknologien HD Radio har vært på lufta i et tiår i Nord-Amerika og har bevist sin kommersielle styrke og verdi for lytteren. Flere land i verden vurderer nå sine digitale strategier og bør følge Norges ledene kunnskap om HD Radio som en enkel og kostnadseffektiv løsning for lokalradioer. Et viktig moment Hjelm vil påpeke er at utviklingen i bilbransjen gjør at både DAB+ og HD radio vil sameksistere i bilens dashbord, noe som gjør testen ennå mer spennende.

For mer informasjon kan du besøke hjemmesiden til iBiquity Digital Corporation:

Heldigitale HD Radio sendinger

HD Radio systemet fungerer i forskjellige modus for å møte de unike og ulike behovene for kringkastere. HD radio vil også fungere i såkalt hybrid modus hvor man kan sende sin hovedkanal både analogt og digitalt på FM båndet, mens man samtidig kan tilføre 4 lydkanaler, avanserte tilleggstjenester, synkroniserte bilder og trafikkinformasjon – alt innenfor allokert spektrum. Testen i Norge gjennomføres derimot i heldigital modus og denne modusen gir svært robust mottak og båndbredde til flere tilleggstjenester og radiokanaler. Alle mottakere i produksjon støtter begge modus. Hittil har man solgt 25 millioner mottakere og teknologien er fabrikkinstallert av 35 bilfabrikanter på 185 forskjellige bilmodeller.

 

Norsk lokalradioforbund

Norsk lokalradioforbund organiserer 123 lokalradioer i Norge. Forbundet ble stiftet som norsk Nærradioforbund 16. februar 1985, og endret navn til Norsk lokalradioforbund (heretter "Forbundet") på årsmøtet i 1996.

Medlemsstasjonene består av alt fra større lokalradiostasjoner i storbyene, til de små bygderadioene som opererer i hele landet.  Forbundet jobber aktivt for å forbedre lokalradioenes rammer i mediesamfunnet – både teknisk og politisk.

iBiquity Digital Corporation

Utvkleren av HD radio er iBiquity Digital Corporation. Selskapet fyller den digitale radiorevoulsjonen i USA og rundt I verden. Teknologien gjør det mulig for kringkastere å tilby nytt unikt innhold gjennom HD2/HD3. HD radio tilbyr også best dekning og krystallklar lyd på både FM og AM (Mellombølge) – Alt gratis uten noen abonnementskostnader. Ledene kringkastere, produsenter av forbrukerelektronikk, bilfabrikanter og forhandlere støtter HD radio systemet. Selskapet er privat eid selskap med kontor i Columbia – Maryland, Auburn Hills, Michigan og Piscataway - New Jersey. For mer info sjekk ut hdradio.com og ibiquity.com.

 

 
Annonser