NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Ib Thomsen (Frp) er saksordfører for Stortingsmeldingen om lokalradio

Høring om lokalradio i Stortinget


(6 mai, 2015 - 09:50)

20. mai får du muligheten til å si din mening om Stortingsmeldingen om lokalradioenes fremtid direkte til kulturkomiteen. Saksordfører er DAB-skeptikeren Ib Thomsen fra Frp.

I Stortingsmeldingen som kulturminister Thorhild Widvey la fram under lokalradiokonferansen i april, står det at de fleste lokalradioene skal få lov til å fortsette med sine fm-sendinger, men det er foreslått restriksjoner i storbyene som medfører at 23 lokalradioer mister sin konsesjon samtidig som NRK, P4 og Radio Norge slukker sine FM-sendere og går over til DAB. 

Dette har mange lokalradioer ( og andre ) reagert på og ikke bare de kanalene som blir tvunget av lufta. Nå får alle en mulighet til å si sin mening før Stortinget skal vedta stortingsmeldingen. Det blir høring i Stortingets kulturkomitè onsdag 20. mai kl. 11.30, opplyser Ib Thomsen, som er saksordfører for meldingen. 

- Hvem som helst kan møte komitèen, forteller Thomsen til lokalradio.no, men han presiserer at det selvfølgelig må være spørsmål knyttet til saken. Det blir også anledning til å følge med på høringen, som etter planen også skal sendes på nett-TV 

Thomsen, som representerer Fremskrittspartiet, har markert seg som en motstander av FM-slukking og mener at alle lokalradioene som vil bør få fortsette på FM: - Lokalradioer er viktige og så lenge det ikke koster staten noe, bør de få fortsette, sier Thomsen. 

Han skjønner heller ikke riksradioene oppfatter det som en trussel hvis alle lokalradionene blir igjen på FM - De har bare 4-5 % markedsandel, det er ingen stor konkurranse, sier Thomsen til lokalradio.no

Han er selvfølgelig bare en av de som skal stemme over meldingen, men han har inntrykk av at mange andre også har forståelse for lokalradioenes argumenter og legger til at noen partier kanskje mener det er uklokt å legge ned lokalradioer samtidig som det er valgår. 

Kulturkomitten skal gi sin innstilling 9. juni og saken skal opp til debatt og avgjørelse i Stortinget 11. juni. 

Det er verdt å merke seg at Stortinget bare skal bestemme fremtiden for lokalradioene, det at NRK, P4 og Radio Norge slukker sine FM-sendere og bare sender digitalt fra 2017 var en avgjørelse Regjeringen kunne ta, og tok, på egen hånd. 

På denne siden kan du melde deg på for å delta i høringen: Klikk her  frist for å melde seg på er 18.05

Leder i Norsk Lokalradioforbund, Svein Larsen, tror det blir en spennende høring: - Høringen betyr at saken blir belyst fra forskjellige vinkler og annen informasjon enn den som har dominert il nå kan komme frem. Behandlingen i Stortinget kan selvsagt forandre det som er departements forslag, sier Larsen. 

- Svært ofte blir det jo både større og mindre justeringer i Stortinget  i forhold til det Regjeringen legger fram. Det er tross alt Stortinget som til slutt bestemmer. Denne saken er heller ikke av en slik karakter at den kan fremkalle en politisk krise og Stortinget står derfor friere til å forandre Regjeringens opplegg. Det tror jeg definitivt kan skje i denne saken.

Til syvende og sist kan jo denne saken dreie seg om hvilke partier i tillegg til Høyre som skal få ansvaret for FM-nettets slukking i Norge. Det ansvaret tror jeg egentlig ingen av de andre partiene ønsker å sitte med. Også derfor kan det bli en spennende behandling i Stortinget, avslutter Larsen

 

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no Foto: Stortinget

 

 
Annonser