NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Fra lokalradio til kommunens mektigste kvinne


(26 august, 2015 - 10:32)

Madelen Roxman Ueland har gått raskt i gradene fra Radio Nova via Radio Metro til nå å være ordførerkandidat og, ifølge sikre kilder, den som vil avgjøre valget i hjemkommunen Råde.

For bare noen få år siden var det studier på Universitetet og Radio Nova som sto i fokus for Madelen Roxman Ueland. Så begynte hun i nyhetsredaksjonen i Radio Metro, før hun tok en svipptur innom Radio Norge. Nå er hun småbarnsmor i tillegg til at hun også er organisasjonssekretær og ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne. Hun blir kanskje ikke ordfører, men slik politikken er i hjemkommunen, blir det trolig Madelen som bestemmer hvem som skal styre Råde etter høstens valg.

- Å havne på vippen, som nykommere i politikken i Råde, er mye mer enn vi kunne drømt om! Å våkne til 6,6 % på vår aller første meningsmåling noensinne - og slik bli tildelt den mye omtalte og populære vippeposisjonen, er bare helt fantastisk. Det betyr at alle politikerne i bygda må ta oss seriøst uansett hvilken blokk de plasserer seg i, sier Roxman Ueland til lokalradio.no.

Den relativt ferske politikeren har fortsatt et stort hjerte for radio: - Jeg brenner veldig for Radio Rox, forteller hun. Rox er rocke-kanalen i Metro-kjeden og Madelen har dermed vært nyhetsoppleser på Radio Rox. Hun tror også at lokalradio har gitt henne mye god erfaring på diverse områder:

- Jeg starta min radiokarriere som redaksjonsleder for Studentnyhetene på Radio Nova. Det viktigste jeg har med meg fra den tida, og i tida som nyhetsreporter, er kanskje den viktige mentaliteten om at ting skal gjøres grundig og ordentlig før det slipper gjennom. Selv om vi var en studentradio, var vi veldig opptatt av at alt skulle være veldig profesjonelt, og debattprogrammet vårt skulle feks ikke være noe dårligere enn Dagsnytt 18. Slik ble det til at dekningen og kvaliteten på lokalnyhetene på Radio Metro, som kanskje bare dekket indre østfold, ikke skulle være mer overfladisk enn de nasjonale nyhetssendingene, sier Roxman Ueland.

Hva er så viktig politisk for ordførerkandidaten til Miljøpartiet de Grønne i Råde: - Generelt vil vi likestille kulturen mer med idrett og sørge for et godt og bredt kulturtilbud over hele landet, med forutsigbare støtteordninger. Som lokalpolitiker vil jeg legge til rette for kommunens lokale utøvere og initiativer og jobbe aktivt for at alle skal kunne ta del i kulturlivet - at det ikke skal være forbeholdt ressurssterke familier. Jeg vil jobbe for at det er nok tilgjengelige og gratis øvingslokaler - både for den som vil synge, danse, fotografere eller lage radio - eller noe helt annet, sier Madelen Roxman Ueland.

Madelen lover også å ikke glemme radio i sin nye politiske hverdag: - Etter flere år i lokalradio har jeg også blitt et talerør for det brede radiomangfoldet og kjent på kroppen viktigheten av ikke-ekskluderende støtteordninger, avslutter hun.

Foto: Solveig Grøvle

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser