NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Frode Stian Andersen, Radio Telemark

Fra guttedrøm til lytterstorm


(30 april, 2015 - 14:54)

Radio Telemark startet i et soverom på Notodden, og har nå 30 000 potensielle lyttere som ikke er redde for å ta kontakt.

Frode Stian Andersen har vært glad i lyd, teknikk og radio helt siden barndommen. Våren 2012 kunne han leve ut drømmen gjennom Radio Notodden, og siden da er han blitt en sentral figur i lokalradiomiljøet øst i Telemark.

I januar 2013 ble Andersen kjent gjennom Norge rundt. Det folkekjære programmet besøkte ham hjemme i Kongsbergveien, hvor han hadde byttet ut seng med senderutstyr for å kunne lage radio i det største soverommet i huset sitt.

- Det var en sprø sak, og jeg var ganske nervøs, sier han. (Innslaget kan sees her: http://tinyurl.com/okxulzt)

I 2014 flyttet studioet til et butikklokale i Notodden sentrum, og siden februar i år har nye Radio Telemark sendt fra moderne lokaler i Hydroparken. Andersen forteller at det har vært en krevende prosess, særlig teknisk, men at han ikke ville holdt på med noe annet.

- Jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg, og jeg kommer til å tviholde på dette så lenge det går, sier entusiasten og redaktøren.

Det var da Radio Midt-Telemark sluttet å sende ved årsskiftet at Andersen kunne utvide og etablere Radio Telemark. Nå begynner den nye kanalen å tjene penger, og det er en gledelige utvikling etter at Andersen har dekket alle utgifter selv i årevis. Radioen er fortsatt frivillig drevet.

- Vi holder hodet over vannet, og det er det viktigste.

Det mangler heller ikke på engasjement hos lokalbefolkningen. De krevde å få programmet Heilt borti natta tilbake på lufta da Radio Midt-Telemark forsvant, forteller Andersen.

- Det ble telefonstorm! Jeg fikk oppringninger, eposter og tekstmeldinger, og folk stoppet meg på gata for å etterlyse favorittprogrammet sitt.

Til slutt tok Andersen kontakt med programlederen og tilbød ham sendetid på den nye kanalen. Navnet måtte endres til Fredagskos, men konseptet det samme, og segmentet er veldig populært.

- Det er sånt som gjør det ekstra gøy å lage radio! Nå går vi en spennende fremtid i møte. Det skorter i hvert fall ikke på ting å gjøre, slår Frode Andersen fast.

Nå har Radio Telemark åtte sendere og potensielt 30 000 lyttere i den østlige delen av fylket. Kanalen sender eget innhold mellom klokka 07.00 og 00.00 alle hverdager.

Skrevet av Synne H. Rustad. Foto: Radio Telemark på Facebook (http://tinyurl.com/oh9usfj).

 

 
Annonser