NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Fornøyd med høringen på Stortinget


(20 mai, 2015 - 22:24)

Norsk Lokalradioforbund er fornøyd med dagens høring om lokalradio i Stortinget. Det var familie og kulturkomitèen som hadde invitert til høring om stortingsmeldingen om rammevilkår for lokalradio. 

Representanter for en rekke lokalradioer i Norge møtte opp da Stortingets kulturkomitè inviterte til høring om lokalradio. Blant de som fikk taletid var Andreas Reitan fra Nea Radio, Bjørn-Martin Brandett fra Radiodrift AS og Frank Roy Larsen fra Radio Riks. Les mer HER. Forbundet varblant de få som var tildelt dobbelt taletid: 

- Veldig gledelig og veldig viktig at så mange av våre medlemmer benyttet denne anledningen. Det sier nestleder Thor-Magnar Thorsen, etter at høringen var over. - Det er våre medlemmer som vet hvordan virkeligheten er i sine egne konsesjonsområder, og som derfor best kan komme med råd og innspill til Kulturkomiteen. Det mener jeg vi fikk vi gjort i dag, sier Thorsen.

- Vi fikk vist at det er Norsk lokalradioforbund som representerer mangfoldet i Norsk lokalradio, både når det gjelder å representere 120 radiostasjoner fra Kristiansand i sør til Nordkapp i nord, og gjennom det at vi representerer alt fra forholdsvis store, kommersielle radiostasjoner til mindre nisjekanaler som mange steder drives på dugnad og genuin interesse for å produsere god lokalradio.

Vi håper nå at Kulturkomiteen tar våre innspill til etterretning og sørger for å få på plass helt avgjørende merknader i meldingen som skal vedtas av Stortinget i juni. Dette handler om å sikre at alle lokalradioer, også de som sender i eller i nærheten av de store byene, får fortsette på FM i minst 5 år fra 2017, sier Thorsen videre. Han representerte Norsk Lokalradioforbund under høringen, men leder Svein Larsen fikk sine tilmålete minutter foran komitèen. 

Lokalradioforbundet var ikke bare opptatt av at alle må får lov til å fortsette på FM: - Det handler om å sikre gode tilskuddsordninger som må inneha en vesentlig større pott friske penger enn det som foreslås i meldingen. Dette er helt avgjørende for at lokalradio på sikt kan etablere lokale DAB-nett, forteller Thorsen til lokalradio.no.  -Det handler også om at det er de som i dag driver lokalradio i eget område som gis anledning til å søke om anleggskonsesjon. Store nasjonale aktører må holdes utenfor utbyggingen av lokale DAB-nett.

I tillegg må lokalradio sikres både DAB- og FM dekning i alle eksisterende og planlagte tunneler. De nasjonale kanalene blir lagt inn i tunnelene uten kostnad for den enkelte kanal. Det må selvfølgelig også gjelde lokalradio.

I tillegg ble det fremført en rekke andre gode innspill og forslag fra våre medlemsstasjoner under høringen. Nå er det opp til Kulturkomiteen og sørge for at dette kommer med i den endelige Stortingsmeldingen. Det har jeg tiltro til at de får til, avslutter Thorsen.

Det er mulig å se høringen på Nett-TV: Arkivopptak

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser