NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
forlenger konsesjonsperioden


(30 desember, 2013 - 04:47)

- Under forutsetning av at FM-nettet ikke slukkes i 2017, tar departementet sikte på å forlenge gjeldende lokalradiokonsesjoner med to år, skriver avdelingsdirektør Øyvind Christensen i KD til NLR.

NLR rettet tidligere i år en henvendelse til departementet med krav om at lokalradioene skulle likebehandles med riksaktørene vedrørende løpende kringkastingskonsesjoner. Dette har departementet imøtekommet.

- En slik løsning vil sikre et lokalradiotilbud i overgangsperioden til FM-nettet slukkes. Ettersom beslutningen av om FM-nettet skal slukkes i 2017 tas i løpet av 2015, vil eventuelle vedtak om forlengelse først kunne fattes i 2015, skriver Christensen.

Departementet vil vurdere å slette konsesjonsspesifikke innholdskrav ved en eventuell forlengelse. Hvorvidt det skal åpnes for en slik lettelse og på hvilke vilkår vil departementet komme tilbake til senest i løpet av 2015.

- De lokalradioene som ønsker det, skal få fortsette på FM, sa statssekretær Mina Gerhardsen tidligere i år. Det er ikke meldt noen endringer rundt dette fra ny politisk ledelse.

 

 
Annonser