NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
FM-slukking vil gi færre lyttere


(22 september, 2015 - 10:24)

Redaktør i Kampanje, Knut-Kristian Hauger er bekymret for radioens fremtid etter 2017. Dette uttalte han foran alle radiosjefene på Radiodager i forrige uke. 

- Det vil i beste fall være naivt å planlegge for en fremtid med samme antall lyttere. Det er det fire grunner til og de heter radioens plass i folks liv, utviklingen i mediemarkedet, markedsføring av DAB og den norske bilparken, sa Hauger blant annet i sin innledning på radiokonferansen

Han fortsatte: - Dette er forhold som kommer til å påvirke konverteringen av FM-lytting i negativ retning og jeg tror bransjen skal være strålende fornøyd dersom man oppnår at 90 prosent av lytterne blir med videre. Jo nærmere ned mot 80 prosent, dess mer katastrofal vil slukkingen av FM fremstå for norsk radiobransje. De første svarene får vi januar og februar 2017 og intet ville glede meg mer enn om jeg tar feil.

- Nå skal radioen digitaliseres i et marked som overøses av nye digitale tilbud som alle har tatt på seg radioens klær det være seg podcasts, Spotify, Jaz Z’s nye streamingtjeneste og iTunes med spillelister, kanaler og redaksjonell innpakning.

Et tredje punkt er salget av DAB-radioer. Her er mitt intrykk at salget av DAB er godt, men hvor godt er det? 700.000 apparater med innlagt DAB ble solgt i 2014, men det er langt opp til de ti millionene radioapparatene som blir brukt i dag til å høre på radio.

Mitt siste punkt i forhold til konvertering går på den norske bilparken. Etter det jeg kjenner til har 80 prosent av salget av nybiler i dag DAB. Det i seg selv er en høy andel, men det er langt frem til at den norske bilparken blir digitalisert. Dette er det største spøkelse i DAB-diskusjonen i dag.

Av en norsk bilpark på over tre millioner biler er det fortsatt to millioner biler som ikke har tilgang på digitalradio. Kommer disse til å stå i kø utenfor verkstedene for å sette inn et DAB-apparat eller troppe opp på Biltema og Elkjøp for å kjøpe en adapter eller omformer når FM-signalet slukkes?

Dette er bare et utdrag av det redaktøren i Kampanje sa da han innledet radiosjefdebatten på Radiodager. Du kan selv lese hele som en kommentar på kampanje.com

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser