NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Leder i Norsk lokalradioforbund, Svein Larsen på Lokalradiokonferansen

FM-slukking er et feilgrep


(17 april, 2015 - 14:31)

Lederen i Norsk Lokalradioforbund, Svein Larsen, mener at overgangen til DAB er negativ for alle radiokanaler og en katastrofe for de lokalradioene som blir tvunget til å slukke helt.  

 

Beslutningen om å slukke FM er et feilgrep basert på en gammel teknologi. Det sa leder i Norsk Lokalradioforbund, Svein Larsen, under Lokalradiokonferansen i Oslo i dag. Han mener at overgangen til DAB er feil både for rikskanalene og ikke minst for lokalradioene. 

Larsen holdt sin tale etter at kulturminister Thorhild Widvey sto for den offisielle åpningen og la fram den ferske stortingsmelding om lokalradioenes fremtid. Der kom det fram at 23 lokalradioer blir tvunget til å slå av sine FM-sendinger, mens de andre får fortsette på FM. Det er en mer omfattende slukking enn det Medietilsynet la opp til i sin plan, sier Larsen. 

Overgangen til DAB er ingen fordel for NRK og P4 og en katastrofe for de lokalradioene som blir tvunget til å slå av helt, mener lokalradiolederen. Radio bør være på flest mulige plattformer og man må ikke gjøre radio mindre tilgjengelig, sa Larsen i sin tale. 

Han pekte også på at det er stor skepsis i våre naboland til en slukking av FM og det at Norge er først i digitalradiofeltet ikke er noe imponerende, ettersom ikke det er noen andre i feltet. Ola Dunk er på full fart i gal retning, sier Larsen. 

Larsen er spesiellt bekymret for bilen. - En stor del av bilparken vil ikke ha DAB i 2017 og det kommer til å gå utover lyttingen, fastslo han. Dette vil også ramme de kommersielle rikskanalene, sier Larsen. 

Han synes det også er merkelig at regjeringen beskytter utenlandske aktører, som sammen med NRK som har 96 % av markedet, mens de gjør det vanskeligere for norske aktører som har en liten del av markedet.

Larsen er også undrende til hva som skal skje med de ledige frekvensene på FM-båndet etter 2017. Han mener det er uklart om det holder juridisk å nekte noen å bruke disse ledige frekvens-ressursene.   

Lokalradio-lederen påpekte også at det ting ikke er vedtatt ennå og at det er Stortinget som til slutt skal vedta dette. 

Lokalradiokonferansen foregår fredag 17. april og lørdag 18. april i Oslo, i regi av Norsk Lokalradioforbund.

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no Foto: Kyrre Dahl

 

 
Annonser