NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
FM-slukking en sikkerhets-risiko


(29 september, 2015 - 20:39)

Lederen for IKT Norge, Per Morten Hoff, mener bytte av radioplattform kan føre til sikkerhetsproblemer rundt om i landet. Han gir sin fulle støtte til Lokalradioforbundets varsel om mulig ESA-sak.

Sjefen for IKT Norge er en velkjent kritiker av digitaliseringen av radioen og har flere ganger uttalt seg negativ til planene om å slukke FM-båndet i 2017. I et intervju med Dagbladet går han enda litt lenger og kaller det en sikkerhetsrisiko:

- Folk over hele landet klager over at de ikke får inn DAB, særlig i utmark. Det kan føre til store sikkerhetsproblem ved ulykker, sier Per Morten Hoff.

Han påpeker at kriteriene for dekning er annerledes for DAB. FM-nettet skulle i sin tid dekke 99,5 prosent av Norges areal, mens målsettingen for DAB-nettet er at 99,5 prosent av befolkningen skal få inn signalene. - Steder der det bor få folk får derfor dårlig dekning, hevder Hoff overfor Dagbladet

Han trekker fram at flyalarm og viktig melding lytt på radio, i dag styres av fm-signal. Han mener at disse og sireneanleggene ikke vil virke når fm-båndet slås av i 2017.

- Myndighetene har sagt at man jobber med å finne en annen løsning, men de her ikke funnet en annen løsning ennå, sier Hoff som i lengre tid har jobbet med problemstillingen.

Norsk Lokalradioforbund har varselt at slukkingen av FM kan være på kant med regelverket til EØS, og Per Morten Hoff krever nå at utbredelsen av DAB-nettet utsettes.

- Politisk er det fullt mulig å la FM leve videre, i alle fall en del år til. Man må utsette FM-stengingen til saken blir prøvd av ESA, sier han til Dagbladet.

Les hele intervjuet: - Gambler med beredskapen

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no Foto: IKT Norge

 

 
Annonser