NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Flere mediehelter bekreftet


(28 november, 2012 - 13:49)

Flere foredragsholdere bekreftet til Radio Nova sitt arrangement Mediehelter – radio fra randsonen. Arrangementet er gratis og avholdes i kjelleren på Litteraturhuset lørdag 8. desember. Tidligere lokalradio.no skrevet om at Amy Goodman fra Democracy Now! Kommer. Nå er flere mediehelter bekreftet.

Rasie Ndebele & Zenzele Ndebele fra Radio Dialogue (ZW) forteller historien til Radio Dialogue fra Zimbabwe. I et land der ytringsfrihet er fraværende tar den lille lokalradioen fra landets nest største by, Bulawayo, i bruk uortodokse metoder for å nå ut til folk. Kassetter og CDer spres, mens festivaler, konserter, møter og debatter arrangeres nærmest på geriljavis. I mangel av en vanlig medieoffentlighet skaper Radio Dialogue sin egen lokale variant. Slik får byens innbyggere komme til orde og oppleve at deres mening virkelig betyr noe for lokalsamfunnet.

En annen radio som konstant blir forsøkt kneblet er Kllubrádió. Bokstavelig talt Ungarns siste regimekritiske radiostasjon. Etter at statsminister Viktor Orbán og Fidesz-partiet kom til makten i 2010 har den kritiske delen av pressen blitt kneblet gjennom vide fullmakter til det nyopprettede Medierådet.
Det er stasjonens eier, András Arató, som kommer til Oslo. Han skal snakke om situasjonen i Ungarn med utgangspunkt i sin egen kanal.

Les mer om selve arrangementet og om foredragsholderne her.

 

 
Annonser