NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Flere direktetildelinger av konsesjoner i Lokalradioblokka


(31 januar, 2013 - 14:47)

P5 Telemark, 1 FM Molde, Radio Haugaland  og Radiodrift AS som har Solør, Trysil og Elverumsradioen har alle blitt direktetildelt konsesjoner i Lokalradioblokka.

Frode Andersen som har fått konsesjon i hele Telemark ser på tildelingen som svært spennende.
- Jeg er foreløpig usikker på hvor stort og omfattende dette blir på det nåværende tidspunktet, men dette er noe jeg gleder meg veldig til å sette i gang med, sier Frode Andersen i Radio P5 Telemark til lokalradio.no.

Auksjon av Lokalradioblokka
Lokalradioblokka består av 37 lokalregioner som til sammen dekker hele fastlands-Norge. Post- og teletilsynet og Medietilsynet ble i mandat av 8. februar 2012 fra henholdsvis Kulturdepartementet og Samferdselsdepartementet, bedt om å tildele anleggskonsesjoner og frekvenstillatelser for Lokalradioblokka med varighet til 31. desember 2016. Gjennom denne tildelingen åpnes det for prøvedrift i Lokalradioblokka frem til ordinær oppstart 1. januar 2017. Det vil bli en ny utlysning med ordinær tildeling av tillatelser og konsesjoner før utløpet av prøveperioden.
Det er overskuddsetterspørsel i 8 av de 37 regionene. Ressursene i disse 8 regionene vil bli tildelt ved auksjon.

Budgivere må være registrert for å kunne delta i auksjonen. Frist for registrering er 21. februar 2013.

Prøveauksjon
Det vil bli avholdt prøveauksjon for registrerte budgivere 28. februar 2013. Budgiverne vil i løpet av prøveauksjonen få mulighet til å prøve ut de forskjellige funksjonene i auksjonssystemet, og få svar på eventuelle uklarheter.

Auksjonen vil starte 7. mars 2013 kl. 10.00 med sluttidspunkt samme dag kl. 14.00 norsk tid.

Les mer på sidene til Medietilsynet.

 

 

 

 
Annonser