NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Feiret 30 år med 30 timers sending


(20 desember, 2015 - 23:47)

Radio Harstad er blitt 30 år, men radioen er nærmest født på ny det siste året. Det er ungdommene som regjerer i studio. Denne helgen i 30 timer i strekk.

Radio Harstad er Norges eneste ungdomsstyrte radiostasjon. Det er ungdommen selv som setter dagsorden, hva som skal sendes og innhold i sendingene. Det er i dag en stab på 3 ansatte som har ansvaret for den daglige driften, samt sørge for at det tekniske fungerer slik som det skal.

Slik er det blitt etter at Tommy Vandalsvik tok over som sjef tidligere i år. - Da hadde man ingen fast leder, økonomien var ikke helt i orden og det var ikke så mange ungdommer som det burde være her, sier han til Harstad Tidende

Nå syder lokalene av liv og ungdommene holdt i helgen en 30 timers jubileums-sending fra fredag kl 16.00 til lørdag kl. 22.00. - Jeg er med fordi det er koslig å være her, og jeg blir kjent med folk som er morsomme å være sammen med, forteller lederen for ungdomsgruppa, Milosz Sieraszewski til avisa.

Vandalsvik er på bølgelengde med ungdommene: - Det er artig å være sjef her. Det er mye å gjøre. Ved siden av kontoroppgaver og økonomi, gjelder det å være med ungdommene og utvikle prosjekter og programmer. Ungdommene er flinke til å ta ansvar, og det er målet. De skal bestemme det aller meste her, sier han.

Radio Harstad er å finne på FM-nettet i sitt lokale område, men radiosjefen har ikke noe hastverk med å komme seg på DAB: En løsning vi har sett på koster 500.000 kroner. Det er det ingen lokalradiokanaler som har råd til. Men vi har fått vite at FM-bandet lokalt skal bestå i mange år framover, så vi tar det med ro i forhold til DAB, sier redaktøren til Harstad Tidende.

Les mer på Harstad Tidende

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no Foto fra Radio Harstads Facebook-side

 

 
Annonser