NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Farvel til Radio Kristiansund


(1 desember, 2015 - 11:35)

Lokalradioen for Nord-Møre, Radio Kristiansund, takket for seg i går kveld. Til tross for gode lyttertall valgte eieren å legge ned stasjonen. 

"Kjære lyttere, medarbeidere og samarbeidspartnere! Takk for følget! Ønsker dere alle en god jul! Takk for oss!"

Det er meldingen som ble lagt ut på Radio Kristiansunds Facebook-sider i går. Dermed er det ikke lenger noen lokalradio i en by som har lang historie for lokalradio- eller nærradiodrift som det het til å begynne med. 

Det begynte med at noen politiske partier fikk tak i konsesjon for å sende nærradio i Kristiansund på 80-tallet. Siden har stasjonen skiftet både navn og eiere. Kristiansund nærradio, Radio 1 Kristiansund og 1 Fm skal være noen av de navnene vi har fått høre.

Etter hvert ble lokalradioen en del av lokalavisa Tidens Krav, som også drev en lokal-TV-stasjon. Den ble lagt ned tidligere i høst. Det skal være Amedia-konsernet, som eier Tidens Krav, som har bedt avisa avvikle driften av TV og radio. De ansatte ble informert om dette i slutten av august. 

TKTV og Radio Kristiansund har vært en løpende diskusjon i styret siden 2012. Det konsernet sier er at vi skal fokusere på kjernevirksomhetene våre; papir og nett. Dette gjelder hele konsernet, derfor har vi fått beskjed om å avvikle TV og radio, sier redaktør i Tidens Krav, Tore Dyrnes til sin egen nettavis. 

Radio Kristiansund hadde i hvert fall ikke mangel på lyttere. Kanalen har ligger høyt oppe på Lokalradio Topp 20 gjennom flere år. Det er en liste som viser hvor populær en lokalradio er i sitt eget område, og på de siste lyttertallene hadde kanalen faktisk en god fremgang. 

Det var 3,2 årsverk knyttet til radioen i Tidens Krav. Redaktør Vidar Karlsen har bestemt seg for å gjøre andre ting. Sympatierklæringene har strømmet på på Facebook både til radiostasjonen og til medarbeiderne. Det er tydeligvis mange som kommer til å savne denne lokalradioen, og dette er aller siste melding fra stasjonen:

"Takk for støtten! Vi har hatt utrolig mange fine dager på jobb! Kunder, lyttere, kollegaer og samarbeidspartnere har vært med på å gjøre dette til en fantastisk spennende og utviklende jobb. Vi er takknemlige ovenfor alle som har vært med oss!"

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 

 
Annonser