NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
EU vil samordne fagkunnskap


(26 oktober, 2013 - 04:00)

Norsk lokalradioforbund er invitert med i et EU-prosjekt for kartlegging av utdanningsmuligheter for radiomedarbeidere i en rekke land. Leonardo II er en oppfølger av et tidligere prosjekt som omhandlet et felles arbeid om kunnskap for medarbeidere i media.

NLR ble invitert til å søke midler for å være med i prosjektet og har deltatt i den første samlingen av representanter fra ulike land i Europa. Møtet ble arrangert i Marseilles i forrige uke i forbindelse med den franske søsterorganisasjonen, SNRL (Syndicat National des Radios Libres), sitt årsmøte i den europeiske kulturhovedstaden.

Leonardo II har som hovedmål og kartlegge eksisterende utdanningstilbud og samordne krav til kvalifikasjoner for ulike roller og fag i radiomediet. Prosjektet finansieres i sin helhet gjennom EU-midler.

I samme åndedrag ble det i Marseilles også avhold et styremøte i AMARC Europe (Association Mondiale des Radios Communiautaries Europa) der NLR, som tidligere aktiv medlem, ble ønsket velkommen tilbake i kulissene. NLR har deltatt i et flertall av internasjonale kongresser i regi av AMARC og blir fra tid til annen anmodet om bidrag i forbindelse bl. a om opphavsrettigheter, ytringsfrihet og etiske spørsmål.

 

 
Annonser