NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Torleiv Maseng

Enorm interesse for lokalradiokonferansen


(15 april, 2015 - 09:00)

Største lokalradiosamling på mange år, med blant annet GSM-nettets far på menyen.

Over 100 deltagere er allerede påmeldt til Lokalradiokonferansen 2015, som arrangeres fredag og lørdag denne uka i regi av Norsk lokalradioforbund. Det et er vesentlig flere enn de siste års lokalradiosamlinger. I fjor var det 67 deltagere og da var det som kjent landsmøte i tillegg. 

- Det har vært veldig stor interesse for denne konferansen, forteller Pål Lomeland i styret i Norsk Lokalradioforbund til lokalradio.no. - Men, det er fortsatt plass til flere og det er mulig å melde seg på helt fram til konferansen starter fredag formiddag. 

Det er gjort noen endringer av programmet, men det faglige innholdet blir fortsatt høyt. Torleiv Maseng, som ansees som GSM-nettets far, blir med i paneldebatten fredag om Skråblikk på teknologi og nye distribusjonsplattformer for norske medier. 

Maseng jobber i dag ved Forsvarets forskningsinstitutt, men var på 1980-tallet den som ledet arbeidet med å utvikle et digitalt mobiltelefonsystem. Det ble det som vi idag kaller GSM. Overgang fra analog til digital burde han dermed kunne fortelle en del om. 

Det er også satt opp to nye poster på programmet. Det ene handler om hva folk flest mener om FM og DAB. Resultatene fra en undersøkelse laget av TNS-Gallup på oppdrag for Norsk lokalradioforbund prersenteres. Det andre handler om forbundets eller forbundenes fremtid. Trenger lokalradio to forbund er overskriften på sesjonen, der Foreningen Norsk Lokalradio møter forbundet for en diskusjon. 

Kjent fra før, men verdt å gjenta er åpningen, som i år blir foretatt av ingen ringere enn kulturminister Thorhold Widvey etterfulgt av en seanse der alle partiene vil fortelle om deres syn på norsk lokalradios framtid. 

For påmelding til konferansen: KLIKK HER

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no Foto: Rolf Øhman, unik.no

 

 
Annonser