NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Kulturminister Thorhild Widvey kommer til Norsk Lokalradioforbunds lokalradiokonferanse

En uke igjen til landskonferansen


(10 april, 2015 - 10:12)

Det er bare en uke igjen til det som trolig blir den viktigste landskonferansen i Norsk lokalradios historie. Kulturminister Thorhild Widvey vil stå for den offisielle åpningen av årets konferanse i Oslo 17 - 18 april 2015. Ryktene sier at hun vil komme med svært interessant informasjon. 

Lokalradio.no har snakket med flere kilder, både innenfor lokalradiobransjen og utenfor, som tror Widvey kommer til å bruke talerstolen på lokalradiokonferansen til å legge fram innholdet i stortingsmeldingen om slukkingen av FM-båndet. Kulturdepartementet vil hverken bekrefte eller avkrefte dette. Uansett er det ikke hvert år en statsråd tar seg til til å besøke lokalradiokonferansen, så det knytter seg stor spenning til hva hun kommer til å si. 

Widvey er på ingen måte den eneste politikeren som kommer til årets konferanse. Det er satt en egen sesjon der partiene vil redegjøre for sine synspunkter i forhold til bransjens fremtidige rammevilkår. Dette vil skje rett etter kulturministerens åpningstale og det blir mulighet for spørsmål fra salen. Her er din mulighet til å stille spørsmål til politikerne som skal bestemme lokalradioenes fremtid. 

Innenfor den samme sekvensen vil vi også få høre hva som foregår når det gjelder digitalisering av radiomediet i utlandet. Gunnar Bergvall fra Digitalradio Sverige og styreleder for Public Service-rådet i vårt naboland vil fortelle om hvordan DAB står i et europeisk perspektiv. 

Etter politiker-debatten er det klart for bransje-debatt. "Hvor går norsk radio i fremtiden", der et av spørsmålene som stilles er om FM er utgått på dato og om DAB er løsningen for norsk radio. Dette blir en paneldebatt med blant annet Per Morten Hoff i IKT Norge, som har markert seg sterkt mot slukkingen av FM. Andre som deltar i panelet er før nevnte Gunnar Bergvall og Øyvind Bischoff Mangerud fra Foreningen norsk lokalradio, samt Rune Remøy fra Radio Metro. En spennende deltaker og kanskje joker i panelet blir Jan Grønbech som er administrerende direktør i Google Norge.

Det er altså duket for frisk debatt under årets lokalradiokonferanse og mulighet for svært spennende nyheter. Konferansen skjer i regi av Norsk Lokalradioforbund 17 og 18 april på Grand Hotel i Oslo.  

Fullstendig program finner du her.

Her melder du deg på

For mer informasjon om overnatting og priser

 

 
Annonser