NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
De grønne vil beholde FM


(17 april, 2015 - 15:17)

Mijøpartiet De Grønne støtter Fremskrittspartiet mot FM-slukking. Det kom fram på Lokalradiokonferansen i dag. 

De fleste partiene på Stortinget er klart for at radioene skal gå over til DAB og slukke FM. Men, Frp har allerede utrykt sin motstand og nå sier Miljøpartiet De Grønne at de også er helt i mot slukkingen av FM og vil heller stanse satsingen på DAB. 

- Dab er en gammel teknologi som allerede er utdatert, sa Nikki Schei, som er digital rådgiver og ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne, under en seanse der man fikk høre hva partiene mener om fremtiden for norsk lokalradio. Han stilte seg undrende til at man tror at dagens unge skal løpe og kjøpe DAB-radioer når de er vant til å høre musikk via streaming på sine mobiltelefoner. 

Det var også en representant for Arbeiderpartiet, Hege Haukeland Liadal og Geir Bekkevold fra Krf tilstede på landskonferansen og de var begge krystallklare i sin holdning i at radioen må digitaliseres. Men, de var begge opptatt av at lokalradioene måtte få økonomisk støtte til å komme seg over på DAB. 

Arbeiderpartiet mente at det er for dyrt å opprettholde FM-båndet, men at det samtidig er Statens ansvar å sørge for at lokalradioene får økonomisk støtte til å digitalisere. Krf snakket i den samme retningen, men var skeptisk til om de pengene Widvey lovet ville holde og lovet å jobbe for å skaffe mer penger til tilskudd. 

Kulturminister Thorhild Widvey sa i åpningstalen på konferansen blant annet at regjeringen vil sette av halvparten av de pengene som i dag brukes til tilskudd for lokalkringkasting skal gå til økonomisk støtte til digitalisering av lokalradioer. 

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 

 
Annonser