NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Danmark utsetter slukkingen av FM


(13 april, 2015 - 09:00)

Kulturmyndighetene i Danmark kansellerer anbud i millionklassen som skulle informere om overgangen til digitalradio.

Det blåser motvind for DAB i Danmark om dagen. Alle de store radioaktørene har utrykt skepsis til å gå over til DAB som eneste distribusjonsform og myndighetene har allerede utsatt tildelingen av den tredje DAB-blokken, som skulle gi mange regionale digitalradioer. 

Nå har kulturmyndighetene i Danmark, Kulturstyrelsen, også kansellert et anbud i millionklassen, som skulle informere danskene om overgangen fra FM til DAB. Årsaken oppgis å være politiske, da kulturstyrelsen peker på at det i anbudsdokumentene står at det anses som saklig grunn dersom man politisk bestemmer seg for å utsette eller oppgi prosjektet. 

"Ordregiver forbeholder sig ret til, indtil udbudsforretningen er afsluttet med endelig indgåelse af kontrakt, at annullere udbuddet og herefter eventuelt gennemføre nyt udbud, såfremt der foreligger en ikke usaglig begrundelse for at annullere udbuddet. 

Det betragtes som en saglig begrundelse, såfremt det politisk besluttes at udskyde projektet delvist eller såfremt det politisk besluttes helt at opgive projektet." går det fram av en pressemelding. 

Det kommer videre fram at partiene bak medieavtalen som skulle gi digital radioovergang i Danmark, nå har inngått en tilleggsavtale som bare kan forstås at slukkingen av FM i Danmark utsettes: 

"Begrundelsen for annulleringen af udbuddet er, at det forventes, at der af partierne bag medieaftalen for 2015-2018 vil blive indgået en tillægsaftale om digital radio, som indebærer, at informationskampagnen ikke kan gennemføres på de i udbudsmaterialet forudsatte vilkår. "

Tidligere denne måneden ble det kjent at den danske kulturministeren selv ba om at tildelingen av DAB-blokk 3 skulle utsettes. Det var snakk om er 12 regionale områder som skulle vært tildelt 1. april. Det var ikke mangel på søkere, totalt 27 forskjellige selskaper hadde søkt på totalt 90 sendetillatelser. 

Saken er laget av Radionytt.no

 

 
Annonser