NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
DAB-kritikk i Finnmark


(3 august, 2015 - 12:21)

Fylkestinget i Finnmark har vedtatt en kraftig kritikk av DAB og slukkingen av FM. De mener det er helt uakseptabelt å slå av FM når deler av fylket ikke har dekning for DAB, skriver Radionytt.no.

"- Det er spesielt at hele kommuner i distriktene blir utelatt fra å være med på økningen av radiotilbudet som resten av landet kan ta del i. ", mener fylkestinget og synes slukkingen av FM bør utsettes. Her er noen av årsakene:

"Det er alt for dårlig dekning på Kongsfjordfjellet som er en meget værhard veistrekning som er den eneste veiforbindelsen til Båtsfjord og Berlevåg kommune. I Kongsfjord tettsted vil man ikke få inn radio i det hele tatt etter 2017. ", heter det i uttalelsen.

"Dette er uakseptabelt da radio brukes i stor grad for å varsle de som ferdes langs veiene om fremkommelighet, vær, ulykker og kolonnekjøringer.", mener Fylkestinget i Finnmark. Og fortsetter:

"Radio er også en del av beredskapen i Norge. Denne beredskapen vil da falle bort enkelte steder der man ikke får inn NRK P1.", skriver de videre.

Et enstemmig fylkesting i Finnmark foreslår følgende:

1 - FM-Nettet i Finnmark slukkes ikke før DAB digitalradio er utbygget med tilstrekkelig dekning både for de riksdekkende kanalene og de kommersielle kanalene

2 - Slukking av FM-Nettet utsettes med inntil 5 år slik at utbyggerne får tid på å bygge et digitalt radio tilbud som er tilfredsstillende også for folk i grisgrendte strøk i Finnmark fylke

Digitalradio Norge har svart på kritikken fra Fylkestinget i Finnmark. I en oppfølgingssak på Radionytt.no lover Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge at det skal bli bedre DAB-forhold i Finnmark:

"NRK gjennomfører nå etterkontroll av DAB-dekningen flere steder i landet, blant annet i Finnmark. Noe optimalisering og utbedring av DAB-dekningen vil bli gjennomført i år, ytterligere tiltak er under vurdering. Eksempelvis vil Kongsfjord få egen sender i løpet av 2015 i følge sjef for radiodistribusjon i NRK, Petter Hox. DAB-dekningen vil med andre ord være kontrollert og forbedret i god tid før FM-slukkingen i Finnmark, som er planlagt til desember 2017".

Les hele saken på Radionytt.no.

 

 
Annonser