NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
DAB-granskning i Sverige


(3 september, 2014 - 04:00)

Riksrevisionen i Sverige har besluttet å innlede granskning av statens satsning på digitalradio som ska erstatte FM-radioen. Det handler blant annet om regeringens og Sveriges Radios håndtering av omstilling til digitalradio som planlegges til år 2022.

– Den planlagte slukkingen kommer til å koste hundretalls millioner kroner, og spørsmålet er om det er riktig for SR å satse disse pengene, sier projektleder Philippe Jolly som er direktør i den svenske Riksrevisjonen, og han fortsetter:

– Et sentralt spørsmål for Riksrevisionen er at skattebetalernene får valuta for pengene. Vil det være effektivt å bygge opp en ny infrastruktur for radi? Så kommer også lisenspengene inn i bildet. Vi vil at lisensen skal brukes fornuftig,og også vil vi belyse forhold som kanskje ikke er formålstjenlig.

Hundretalls millioner kroner må til for at FM-sendingene skal kunne slukkes og erstattes av digitalradio, skriver Sveriges Radio på sin hjemmeside.

Regeringens mål er slukking i 2022, om åtte år, og de har ansatt en person som skal utrede prosessen og komme med et forslag i slutten av november.

Riksrevisionen vil undersøke om det er forsvarlig at Sveriges Radio skal satse store beløp for å hjelpe bl. annet de kommersielle aktørene MTG og SBS med å sende nasjonalt i overgangen til digitalradio, sier Philippe Jolly.

Les mer her.

 

 
Annonser