NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Google-sjef Jan Grønbech under Lokalradiokonferansen

DAB like dumt som WAP, mener Google


(22 april, 2015 - 10:45)

Google-sjef Jan Grønbech får oppslag i norske medier etter debatten på Lokalradiokonferansen, der han beskrev DAB som like dumt som WAP. 

Under Lokalradiokonferansen kom det fram at mange eksperter på diverse områder er skeptisk til overgangen til DAB og ikke minst kritiske til den tvungne slukkingen av FM. Google-sjef Jan Grønbech var bare en av flere innflytelsesrike personer som var klar i sin tale. Han er nummer to fra venstre på bildet. 

I etterkant av dette har flere medier grepet tak i saken, blant annet Kampanje.:  - Jeg er mest bekymret for sluttbrukeren. Jeg personlig lytter ikke så mye på radio, men mange gjør det, og hvis FM-nettet slukkes tror jeg de vil få seg en stygg overraskelse. Jeg frykter at utrolig mange ikke vil lytte på radio lenger, sier Grønbech til Kampanje.

Han har også lagt ut en del meldinger på Twitter om saken: «#DAB, tvang og slukkingen av FM nettet drives av en sekt som hever seg over all fornuft.  #dab er like dumt som #wap en gang var,» skriver Google-sjefen blant annet. 

At Google-sjefen er interessert i saken har vakt oppsikt også utover landets grenser, blant annet i bransjemagasiner i Danmark og debatten har gått i sosiale medier, der flere sier seg enig med Grønbech om at det er litt som WAP. 

Hva var WAP? Jo, det var den teknologien alle jublet for da den kom rundt år 2000 ettersom den skulle gjøre det enklere å lese nettsider på mobiltelefoner. Det var fremtiden, mente de fleste. WAP forsvant nesten like fort som den kom og I dag er teknologien så og si borte, fordi de fleste mobiltelefoner er blitt mye smartere. 

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser