NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Kulturminister Thorhild Widvey på Norsk Lokalradioforbunds lokalradiokonferanse

DAB betyr mer lokalradio, sier Widvey


(17 april, 2015 - 13:39)

Overgangen til DAB betyr bedre rammevilkår og er en fordel for lokalradioene, sa kulturminister Thorhild Widvey på Lokalradiokonferansen i ettermiddag. 

Kulturminister Thorhild Widvey sto for den offisielle åpningen av Lokalradiokonferansen i regi av Norsk Lokalradioforbund i dag. Det skjer samme dag som regjeringen har lagt fram en stortingsmelding om framtiden for norsk lokalradio. 

- DAB betyr mer lokalradio, sa Widvey og forsvarte beslutningen om at 23 lokalradioer blir tvunget til å slukke på FM-båndet. - Før var det bare plass til en håndfull lokalradioer, sa kulturministeren og viste til begrenset plass i FM-båndet. På DAB blir det plass til opptil 20 lokale kanaler i hvert område, sa Widvey. 

Det er bare kommersielle lokalradioer av betydning som vil omfattes av et vedtak om FM-slukking, påpekte hun og mente at det ikke var noe problem for disse ettersom 22 av disse 23 radioene allerede er på DAB, der de får bedre rammevilkår, mente kulturministeren. 

Mer hyggelig var meldingen av at alle de som blir igjen på FM får fortsatt konsesjon i fem år, gratis og med fritak for de fleste av innholdskravene som foreligger i dag. Denne meldingen ble møtt med antydning til applaus i salen. 

Widvey fortalte også at regjeringen vil sette av penger slik at de som fortsetter på FM også kan komme på DAB etter hvert. Halvpartene av pengene som i dag går til tilskudd til lokalradio vil settes av til å økonomisk støtte for digitalisering. 

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no Foto. Kyrre Dahl/Lokalradio.no

 

 
Annonser