NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Brudd i journalistoppgjør


(25 april, 2013 - 13:47)

Norsk Journalistlag (NJ) bryter lønnsforhandlingene med Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Det kommer frem i en pressemelding fra MBL i dag. De er overrasket over lønnskravene fra NJ årets forhandlinger.

- NJ tar ikke innover seg bransjens betydelige utfordringer i overgangen til digitale forretningsmodeller og skjerpet konkurranse fra globale aktører. I tillegg kommer stadig sterkere fall i opplags- og annonseinntekter. Bransjen er ikke i en posisjon til å kunne imøtekomme så høye lønnskrav, sier MBLs forhandlingsleder Iselin Bauer Seeberg i meldingen.

Stor avstand
I meldingen heter det at NJs siste krav var en gjennomsnittlig lønnsøkning på rundt 16.700 kroner til sine medlemmer. Til sammenligning har LO/YS og NHO i år blitt enige om et generelt tillegg på 1.463 kroner for i underkant 300.000 årsverk i privat sektor. Dette omfatter også øvrige arbeidstakergrupper i mediebransjen. Under forhandlingene la MBL frem et tilbud som innebar omtrent 4.200 kroner i gjennomsnitt for journalistene. I tillegg kommer lokale lønnsforhandlinger i den enkelte bedrift.

Les hele saken her.

 

 

 
Annonser