NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Blogginnlegg fra Line Langnes, Medietilsynet


(13 juni, 2014 - 04:00)

Du har sikkert registrert at det skrives og sies mye om digitaliseringen av radio. Her får du fakta om både DAB+, riksradio, lokalradio og ikke minst svar på hva digitaliseringen egentlig betyr for deg, skriver Langnes i sitt blogg-innlegg på Medietilsynets sider.

Om slukking av FM-nettet skriver Langnes:
I forbindelse med digitaliseringen av radio har man gjerne sagt at FM-nettet «slukkes» i 2017. Men dette er i aller høyeste grad et forenklet budskap. FM-frekvensene, som sådan, vil fortsatt eksistere etter at digitaliseringen er gjennomført. Det som rent praktisk skjer er at de riksdekkende FM-sendingene skrus av. Dette radioinnholdet vil deretter kun bli sendt digitalt. Denne situasjonen kan sammenlignes med hva som skjedde da tv ble heldigital, og de analoge tv-sendingene ble slått av.

Videre er det viktig å være klar over at Stortinget har vedtatt at de minste, og fleste, lokalradioer skal få lov å fortsette å sende på FM også i tiden etter at digitaliseringen er gjennomført. Dersom du har en lokalradio i området der du bor, er det mye som taler for at du vil kunne høre på denne kanalen via FM-radioen din også etter 2017. Selv om du har kjøpt deg en DAB+ radio, mister du ikke muligheten til å høre på lokalradioen din dersom den fortsetter å sende på FM. De aller fleste DAB+- radioer som selges i Norge kan nemlig også ta imot FM-signaler.

Les hele bloggen her.

 

 
Annonser