NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Bli med på radiomuseum!


(24 november, 2015 - 12:02)

Lokalradiofolk er gjerne lidenskapelig opptatt av radio. Styreleder Jan Erik Steen i Nea Radio er definitivt mer enn middels interessert og har laget et eget radiomuseum, som er blitt svært populært. 

I Norsk Radiomuseum i Selbu finner du gamle radioapparater i lange baner. Museumsdirektøren anslår selv at han har rundt 2500 radioapparater og mer enn 1000 av dem står utstilt. Her finner man radioer fra krystallapparatets tid og til våre egne dager. Foreløpig er det dog ingen DABradioer i musèet. 

Så og si alle apparatene er i brukbar stand. - Det er viktig at de fungerer, forklarer Steen og anslår at mer enn 95 % av alle radioene han har kan brukes til å høre radio på. Her finner man et solid utvalg av radioapparater i forskjellige størrelser og fasonger, alt fra lommeradioer til store kabinett.Han har til og med noen luksusmodeller som i sin tid kostet svært mye og tok opp en stor og viktig del av stua. 

Det er på ingen måte bare radioapparater i Norsk Radiomuseum. - Jeg er opptatt av alt innen området, sier den lidenskapelige samleren, og viser oss blant annet gamle miksere og studioutstyr fra NRK. Noe av det ser ut som det var brukt så seint som i går. Han har til og med en egen OB-buss med komplett studio i garasjen! Steen er spesiellt stolt av sine mange jukebokser, som alle spiller like bra som de alltid har gjort. 

I tillegg til radiomusèet finner man her også Norsk fjernsynsmuseum. Dette er nyåpnet og ikke like omfattende som radiomusèet, men inneholder en like imponerende samling av tv-apparater samt utstyr til tvproduksjon og film.

Norsk Radiomuseum ligger kanskje på et litt overraskende sted, rundt 16 kilometer fra Selbu i Sør-Trøndelag. Men det ligger idyllisk til langs en blindvei ved Selbusjøen. Til tross for den noe perifere beliggenheten finner tusenvis av mennesker fram til musèet hvert år. Steen mener faktisk at det kommer flere hit enn det ville gjort hvis musèet hadde ligget i for eksempel Trondheim sentrum. Han driver også en kafè på stedet og arrangerer konserter. Det er også mulig å frakte folk hit med båt. Musèet er bare åpent om sommeren

Les mer om dette: Norsk Radio og TV-museum

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser