NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Bli kjent med: Radio Sør


(29 juni, 2015 - 11:18)

Radio Sør er en lokalradio i Kristiansand, med utspring i Radio Ung. Nå er det blitt en kjede av lokalradioer med stor satsing på nettet. 

Radio Sør`s historie strekker seg nesten 30 år tilbake i tid. Dagens lokalradio er en videreutvikling av det som en gang var Radio Ung og Radio Kristiansand, med røtter helt tilbake til 1985. Det man nå kjenner som Radio Sør var en konsekvens av den siste konsesjonsrunden for lokalradio i 2010. 

Radio Sør er ikke lenger bare en lokalradio for Kristiansand, men de har også overtatt lokalradioene i Lillesand og i Lindesnes. I tillegg er det nært samarbeid med Radio Loland i Vennesla og Radio Kvinesdal. Tilsammen har radioen en potensiell dekning på 160 000 mennesker fordelt på 16 kommuner i to fylker. 

Sendingene er 100 % lokalt produsert og sendes fra studio i Samsen kulturhus i Kristiansand, der også Radio Ung holdt til gjennom mange år. Det er også et eget studio i Mandal. På det første bildet ser du programleder Glenn Faanessen i studio. På det andre bildet har Joakim Engen Johannessen fått selskap av to nyansatte konsulenter i markedsavdelingen, Line Edholm og Lisa Sjursen 

Blant de andre ansatte i Radio Sør finner man Tore Mydland og Pål Lomeland i ledelsen, som begge er kjent fra radiobransjen gjennom mange år, blant annet fra gamle Radio Ung. 

Radio Sør står også bak nettsatsingen KRS247, som er en nettavis for Sørlandets hovedstad. Her finner man lokale nyheter og mye annet, laget av redaksjonen i Radio Sør. 

Det kreves en rekke sendere for å nå hele det store området, totalt kan man høre Radio Sør på 22 frekvenser i Aust og Vest-Agder.  Her er noen av viktigste: 

98.6 i Kristiansand 
107.7 på Vigeland 
106.7 i Mandal 
107.3 i Åseral 
100.6 på Hagla (mellom Vigeland og Buhølen) 
103.3 på Veteheia (mellom Vigeland og Mandal) 
102.6 på Haraldstad (i Marnardal) 
103.8 på Huseheia (på Tregde) 
106.7 i Byremo 106.1 på Viblemo 

Radio Sør er 100 % lokalt eid av driftsselskapet Kristiansand Lokalradio AS. Dette selskapets største eier er Stiftelsen Samsending. Andre eiere er investeringsselskapet Hillegarn AS (Kurt Mosvold & Roy Gundersen) og privatpersoner med tilknytning til radiobransjen og næringslivet i Kristiansand. 

Les mer og hør på Radio Sør på: RADIO SØR Hjemmesiden

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio. Alle foto: Kyrre Dahl

 

 

 
Annonser