NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Merete Arnesen og Martin Hovden i Radio Alta tester softis

Bli bedre kjent med Radio Alta


(12 juni, 2015 - 15:13)

Mediehuset Altaposten driver på seks plattformer, men reporterne i lokalradioen er ikke for travle til å teste softis i sola, og ingen sak er for liten for Radio Alta.

På bildet ser vi Merete Arnesen og Martin Hovden ofre seg for journalistikken. Noen måtte finne ut hvem som serverer den beste softisen i Alta, og Radio Alta tok på seg jobben. Kanalen eies og drives av Mediehuset Altaposten, som også driver TV Nord og (ikke overraskende) avisa Altaposten. Mediehuset har 32 faste ansatte, hvorav 3 jobber med radio og TV.

Både avisa, radioen og TV-sendingene har stor oppslutning blant lokalbefolkningen, men direktøren i mediehuset gikk tidligere i år ut og sa at radioen står i fare for å forsvinne dersom den ikke får støtte til å flytte over fra FM til DAB.

- Det er tøffe tider, vedgår redaktør Rolf Edmund Lund.
- Vi har måttet gå gjennom en omstillingsprosess med nedbemanning og innskrenkede sendetider de siste årene, men vi er stolte av det vi produserer.

Mediehuset Altaposten leverer innhold på seks plattformer: Papiravis, nettavis, lokal-TV, lokalradio, mobil og en egen infokanal som vises på offentlige skjermer rundt om i kommunen. En del av mediedriften finansieres gjennom bingo - ikke bare på radio, slik mange lokalradioer gjør det, men også på TV.

- Det er ekstraordinært. Vi begynte med TV-bingoen i 2005, og man skulle kanskje tro at denslags ikke ville slå an i dag, men unge og gamle samles rundt sendingene, forteller Lund.

Inntil årsskiftet var det for mange ringreven Alf Harald Martinsen som var selve symbolet på Radio Alta. Han hadde vært en del av kanalen siden våren 1995, og hadde altså 20 år bak seg, da han gikk over til NRK i januar 2015.

Radio Alta sender 10 timer radio hver uke, med formiddagssendinger alle hverdager fra 09.00 til 11.00. Dessuten har de en ukentlig radiobingosending onsdag kveld, og de overfører fotballkampene til Alta IF når de spiller på bortebane. Redaktøren forklarer at selv om kampene kan stømmes på nett, er det fortsatt mange som velger radioapparatet framfor datamaskinen eller mobiltelefonen, og det er viktig for kanalen å komme lytterne i møte.

- Kanalen vår skal være nær og folkelig. Vi har lav dørterskel og slipper vanlige stemmer og saker til på lufta. Ingenting er for smått.

Radio Alta ble opprettet i 1984, altså to år etter at kringkastingsmonopolet ble oppløst. Siden da har kanalen vært viktig for lokalbefolkningen, og redaktør Rolf Edmund Lund ønsker at det skal fortsette slik.

- Vi vil gjerne holde fram som vi gjør, med lokalt stoff og mange plattformer, selv i dagens vanskelige bransjesituasjon. Lyd på nett er én ting, men vi vil ikke miste den genuine radioen. Noen hevder at radio er på vei ut, men det er jeg ikke enig i. Tvert imot. Hvis man gjør det rett, vil radioen bestå, for den er et utmerket medium.

------

Fakta: Radio Alta

Lokalradio i Alta, som også har konsesjon for kommunen Loppa.

- Ble opprettet høsten 1984.

- Sender 11 timer radio i uka.

- Eies og drives av Mediehuset Altaposten, som tok over kanalen 1. januar 2003.

- Høres på frekvensen 106,9 og på lyd.radioalta.no

-------

Skrevet av Synne H. Rustad. Foto: Altaposten.

 

 
Annonser