NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Ber Forbrukerrådet gripe inn


(14 oktober, 2014 - 12:00)

Styreleder i NLR, Svein Larsen, vil engasjere Forbrukerrådet sterkere i debatten om slukking av FM-båndet. I et brev til rådet skriver han blant annet at forbrukerne får regningen.

- Det som er i ferd med å skje er at de store radioaktørene i Norge (NRK, MTG og SBS) er i ferd med å skyve en regning på 5 - 8 milliarder kroner over på norske forbrukere ved at de skal stenge sine nasjonale FM-nett, skriver Larsen.

Han skriver videre: "... og ønsket om å stenge FM nettet er på ingen måte ønsket av forbrukerne. Slukkingen er utelukkende drevet fram av de tre store radioaktørene som på denne måten veltet kostnadene over på forbrukerne".

"Det er etter min vurdering ikke et tilstrekkelig samfunnshensyn som tilsier at norske forbrukere skal skrote 15-20 millioner FM apparater som befinner seg rundt omkring i norske hjem..." skriver Larsen i brevet.

Forbrukerrådet er ikke helt ukjent med saken og har vært i møter med Medietilsynet. Etter det har rådet blant annet bedt om at bilforhandlerne opplyser kundene om at FM-nettet kan bli slått av i 2017 ved kjøp av bil. Laren mener at denne saken har et mye større perspektiv og ber om at rådet engasjerer seg sterkere på vegne av norske forbrukere.

Larsen avlsutter brevet med å be om et møte for å kunne gjennomgå konsekvensene for norske forbrukere mer i detalj. 
 

 

 
Annonser